Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ще блесне нов голмайстор на Световното по футбол?

Спорт

Ще блесне нов голмайстор на Световното по футбол?

Ще блесне нов голмайстор на Световното по футбол? - Tribune.bg


Точно 9 дни остават до старта на дългоочаквания Мондиал 2022, който ще се проведе в Катар. 32 отбора се впускат в здрава битка, за да определят кой е най-достойният сред тях, за да се окичи със златните медали и званието "световен първенец" в следващите 4 години. 

Този шампионат обаче ще е много по-различен от всички останали, на които сме били свидетели. Топ играчите влизат в първенството само с една седмица почивка и на върха на своята спортна форма, което означава, че можем да очакваме много интересни моменти, вълнуващи съперничества и дъжд от голове по терените в Катар. 

Една от най-интересните теми преди Световното първенство по футбол 2022 е свързана с това кой ще бъде голмайстор в турнира. И efbet вече обяви списъка със своите фаворити, сред които определено има и изненадващи имена. 

Кой ще е голмайстор №1 на Световното първенство по футбол? 

През 2018 година Хари Кейн спечели "Златната обувка" със своите 6 гола, като и сега той е сред фаворитите на платформата за спортни залози - efbet. Той е под №1 в подреждането с коефициент 8.20*, което изглежда примамливо, предвид факта, че очакванията са Англия да стигне лесно до четвъртфиналите, а Кейн е напълно способен да реализира 6 и повече попадения в 5 мача. Също така сериозна роля в неговата позиция играе фактът, че той е изпълнител на дузпите за Англия. 

Веднага след него се нарежда водещият реализатор на Франция през 2018 година и лидер при голмайсторите на ПСЖ - Килиан Мбапе. Шансовете на младока са оценени на 9.40*, но пък в атаката на "петлите" са още Карим Бензема и Антоан Гризман, а един от тях по всяка вероятност ще изпълнява дузпите за световния първенец. 

Именно нападателят на Реал Мадрид и носител на "Златната топка" – Карим Бензема, е на 3-то място с 13.00* коефициент, делящ тази позиция с лидера на един от двата фаворита за световната титла - Лионел Меси. Не трябва да се пренебрегва фактът, че Ла Пулга изпълнява и дузпи, и преки свободни удари с фланелката на "гаучосите". 

Скрити фаворити за голмайстор №1 в Катар 

Полша се представя слабо на големи форуми, въпреки че разполага с най-силното си поколение от играчи в историята. Заради трудния път към елиминациите на Световното по футбол 2022, Полша е сред аутсайдерите в турнира и максимумът, според повечето анализатори, е осминафинал. Коефициентът Роберт Левандовски да е голмайстор в турнира е 40.00*, въпреки че той е основен претендент за Златната обувка на клубно ниво. С голови мачове срещу Саудитска Арабия и Мексико е напълно възможно дори само в груповата фаза Лева да натрупа сериозен актив от попадения. Въпросът е - ще бъде ли това достатъчно за "Златна обувка" на шампионата в Катар? 

Друго интересно име е контузеният в момента - Ромелу Лукаку. Той е титулярният изпълнител на дузпи в Белгия и силно представяне на "червените дяволи" може да му донесе голмайсторския приз при коефициент 22.00*. Засега обаче не е на 100% сигурно, че ще е напълно възстановен за старта на Световното. 

efbet вече има редица топ коефициенти за Мондиала, включително и за самите мачове от първата половина на груповата фаза на турнира.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети