Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ще има ли Конгрес на БФС на 15 март?

Спорт

Ще има ли Конгрес на БФС на 15 март?

Ще има ли Конгрес на БФС на 15 март? - Tribune.bg

Търговският регистър не се е съобразил с подадените четири жалби срещу вписването на Михаил Касабов за президент на БФС и е извършил това действие. Решението в подобни случаи е субективно, като от регистъра не са длъжни да обяснят мотивите си. Около това мнение се обявиха юристи, до които се допита NOVSPORT.

Депозираните жалби от Емил Костадинов, Румян Вълков, Йордан Лечков и Димитър Георгиев са в Софийски градски съд, като вече са разпределени на случаен принцип. Те тепърва ще се гледат и не е ясно какво ще бъде решението. Теоретично е възможно някоя от тях да бъде уважена и това ще доведе до още по-големи неразбории около БФС, смятат експертите. 

Все пак към този момент е почти на 100 процента сигурно, че Конгрес на 15 март ще има. Това става ясно от публикувания първо в NOVSPORT документ. Това е решение на СГС от вчера, който разпорежда в Търговския регистър да бъде вписана поканата за Конгрес на тази дата. Събитието почти съвпадна и с вписването на Михаил Касабов за президент на БФС.

Юристите все пак са категорични, че множеството обжалвания и претенции към съда в последните 27 месеца след проведения през октомври 2021 година конгрес са създали истинска "каша" и не е изключено отново да се стигне до блокиране работата на БФС и неговото ръководство. Сега предстои да видим какво ще реши свикания от досегашния президент на футболната централа Борислав Михайлов Изпълком в петък. За провеждането на това заседание потвърди по-рано днес и Михаил Касабов, който в новото си качество ще го ръководи...

А относно това кои са официалните кандидатите за нов президент на БФС, то трябва да се отбележи, че към днешна дата цифрата е 0. Съгласно Устава на организацията документи започват да се подават 30 дни преди провеждането на Конгреса и завършва 15 дни преди провеждането му. Това означава, че срокът за официализиране на кандидатурите ще е между 15 февруари и 1 март.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети