Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ще има ли опит за "преврат" срещу Михаил Касабов в БФС?

Спорт

Ще има ли опит за "преврат" срещу Михаил Касабов в БФС?

Ще има ли опит за преврат срещу Михаил Касабов в БФС? - Tribune.bg

Интересна интрига обходи футболните среди в последните няколко дни. Според нея на предстоящото заседание на Изпълкома утре ще бъде сменен вписаният вече като президент на БФС Михаил Касабов и на негово място ще бъде избран Емил Костадинов. Това бе официализирано публично от члена на екипа на Димитър Бербатов Петър Величков, който го съобщи в ефира на Дарик Радио.

„Сега има нова ситуация, при която Михаил Касабов спази закона, подаде документи, защото иначе той и никой друг щеше да бъде санкциониран и глобяван, че има обстоятелства в ръководството и представителството на футболния съюз, които той бе длъжен да впише. Имаме заличаване на Михайлов, имаме вписване на Касабов. За съжаление, смятам, че тази групичка от тези четиримата и Борислав Михайлов най-вероятно няма да спрат дотук. Ще се опитат да подведат и други членове на Изпълкома и за съжаление разполагам с информация за още по-голям скандал, който предстои да избухне. Независимо от това, че Михаил Касабов е избран да изпълнява длъжността президент до свикването и провеждането на Конгреса, тези хора ще се опитат да направят преврат и Касабов да бъде сменен, явно с по-послушен на Михайлов човек. Възможностите са две – Емил Костадинов или Атанас Фурнаджиев. Атанас Фурнаджиев е всичко друго, но не и човек, който да бъде послушен на когото и да е било, така че предполагам, че Емил Костадинов ще бъде избраният, с който да сменят Касабов. Разбира се, това ще бъде абсолютно незаконно, защото той бе избран до провеждането на Конгреса, но такъв опит ще бъде направен и цялата не само футболна общност, но и обществеността, и политическата класа, на която също и писна от това ръководство на футболния съюз, трябва да знаят това – подготвя се, в ход е план за смяната на Михаил Касабов само няколко дни, след като той беше вписан в ТР като изпълняващ длъжността президент до провеждането на Конгреса“, заяви Величков.

Дали опасенията в екипа на Бербатов са основателни? Оказва се, че е напълно възможно на утрешното заседание Михаил Касабов да бъде сменен, ако разбира се има мнозинство за това решение. Съгласно Устава на БФС Изпълкомът е висшия орган между два Конгреса и може да реши абсолютно всичко.

Що се отнася до евентуалното избиране за изпълняващ дейността президент на Емил Костадинов, то това би било напълно съгласно нормативните документи. В момента „Екзекутора на петлите“ е първи вицепрезидент на футболната ни централа. И именно той трябваше да замести Боби Михайлов при подадената от него оставка на 27 ноември. Тогава, обаче Костадинов отказа и се стигна до гласуване в полза на Михаил Касабов.

Освен евентуалното отстраняване на Касабов и избирането за изпълняващ длъжността президент на някой друг от членовете, Изпълкомът може да вземе дори решение за отмяна или отлагане на Конгреса на БФС. Това е напълно в правомощията му и няма как да бъде оспорено по никакъв начин, твърдят запознати със спортното право юристи.

Друг е въпросът дали евентуално решение за смяната на Касабов с Емил Костадинов е морално. Подобен акт ще взриви не само футболната общественост, но и ще вкара огромно напрежение в политическите среди в страната. Защото проблемът „БФС“ отдавна не е само спортен, а и политически.

Изниква въпросът каква е целта на цялата „операция“ със смяната на президента на БФС в този момент? Отстраняването на Касабов изглежда безмислено, защото до Конгреса остават по-малко от два месеца. Освен ако не се търси нещо друго...Ръководството на БФС си „играе с огъня“ и е на път да „взриви“ крехкото спокойствие около футбола ни.

Дали наистина ще има „преврат“ в Бояна и евентуална промяна в датата на Конгреса предстои да видим. До развръзката останаха малко повече от 24 часа...


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети