Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ще "открадне" ли непобедимата Колумбия Копа Америка от Аржентина

Спорт

Ще "открадне" ли непобедимата Колумбия Копа Америка от Аржентина

Ще открадне ли непобедимата Колумбия Копа Америка от Аржентина - Tribune.bg
Снимка:

Лео Меси е на крачка от нов (и почти сигурно последен) голям триумф в бляскавата си кариера. Той ще изведе своята Аржентина във финалния сблъсък с Колумбия на Копа Америка. Зрелището е гарантирано, а първият съдийски сигнал на "Хард Рок Стейдиъм" ще прозвучи точно в 3,00 часа българско време тази нощ.

Гениалният аржентинец дълги години беше критикуван, че няма нищо спечелено за родината си. В края на кариерата си, обаче той обърна тренда. Аржентина спечели Копа Америка през 2021 година, а на следващата стана световен шампион в Катар. Ако спечели отново трофея, Меси ще може с огромна въздишка на облекчение да свали в близко бъдеще националната фланелка...

В полуфинала срещу Канада Лео Меси се разписа във вратата на противника и записа изумителното постижение да е вкарвал гол в цели шест поредни издания на Копа Америка.

Тази нощ "гаучосите" ще се опитат да спечелят рекордната си 16-та титла на Копа Америка. До момента те имат в актива си 15, колкото и Уругвай. Отборът на Скалони постигна три поредни победи в групата си над Канада, Чили и Перу без да допусне гол. В четвъртфинала тимът срещна известни затруднения срещу Еквадор, но се наложи след изпълнение на дузпи. Последва безпроблемна победа с 2:0 над Канада и поредно класиране за финала на най-престижния турнир в Америка.

Там, обаче ги чака специален съперник. Колумбия впечатли всички с представянето си на Копа Америка дотук, като вече няма загуба в 28 поредни мача след назначението на треньора Нестор Лоренцо. Бившата звезда на Реал (Мадрид) и Байерн Хамес Родригес играе като прероден за националния отбор, въпреки, че вече е на 33 години. До момента той има гол и цели 6 асистенции на Копа Америка и всички шансове да бъде обявен за най-добър играч на турнира.

Колумбийците са спечелили 12 от последните си 13 мача във всички турнири. Единственото равенство в този период дойде срещу Бразилия (1:1) в групите на Копа Америка. Този резултат им гарантира първо място пред Селесао. Колумбия победи Парагвай и Коста Рика в първата фаза на турнира, след което разгроми с впечатляващото 5:0 Панама на четвъртфинала и удари с 1:0 Уругвай, въпреки, че игра почти цяло второ полувреме с човек по-малко. Логично сега мислите и амбициите на колумбийците са насочени само към едно - детрониране на актуалния шампион Аржентина и отнасянето на гоемия трофей в родината.

Букмейкърът Palms Bet счита, че Аржентина ще спечели мача в редовното време. Вероятността за това събитие е 45,2 процента. Шансовете за равенство са 31,6%, тези за успех на колумбийците 23,3%.

Големият залог на този финал вероятно ще накара двамата селекционер Лионел Скалони и Нестор Лоренцо да заложат на малко по-предпазлива тактика от обичайното. Затова букмейкърът Palms Bet не очаква в Маями да станем свидетели на много голове. Вероятността да се стигне до "ъндър" или "под 2,5" е 71,4 процента. Шансовете за "оувър" или "над 2,5" гола в големия финал за Копа Америка е 33,3%. Дали това ще се случи предстои да видим, но със сигурност ни очаква голямо зрелище...


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети