Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ще се завърне ли Меси в Барса? FBET.INFO разкрива подробностите

Спорт

Ще се завърне ли Меси в Барса? FBET.INFO разкрива подробностите

Ще се завърне ли Меси в Барса? FBET.INFO разкрива подробностите - Tribune.bg
Снимка:

След драматичната раздяла между Барселона и Лионел Меси аржентинецът може да се завърне при каталунците.

Това може да се случи през лятото на 2023-та година, когато изтича контрактът на Меси с ПСЖ. Ако трансферът стане факт, то почти със сигурност шесткратният носител на „Златната топка“ ще завърши бляскавата си кариера именно на „Камп Ноу“, където прекара удивителни 17 години, в които отбеляза 672 гола в 778 мача.

В Барселона са запретнали ръкави по сделката

„Marca“ отбелязва, че „блаугранас“ вече работят по мегатрансфера, разбира се задкулисно. Една от пречките за подобна сделка би била опцията за продължение на договора на Меси с ПСЖ за още една година, след като той изтече.

Сайтът Fbet.info предлага обосновани футболни прогнози за повечето мачове на Барселона, ПСЖ, както и водещите клубове от най-интригуващите първенства в Европа. В секция „Новини“ на Fbet.info ще откриете някои интересни акценти от спортния новинарски поток, както и любопитни коментари и анализи.

Нивото на Меси в Париж – на границата на разочарованието

Престоят на аржентинеца в Париж дотук не е особено бляскав. Към 10-ти ноември 2021г. Лионел Меси изигра общо 8 мача за ПСЖ, в които отбеляза само три гола – всичките в Шампионска лига. В Лига 1 „бълхата“ се появи в игра 5 пъти и въпреки непретенциозната класа на повечето отбори, срещу които се изправи, Меси все още няма попадение. Осреднено, във френското първенство левичарят играе средно по 65 минути на мач и отправя по 3 удара към вратата (0.8 в очертанията) на опонентите в рамките на 90 минути, като докосва топката по точно 54.2 пъти.

В Шампионска лига Лионел Меси е значително по-успешен. Освен трите гола, с които се отчете в рамките на също толкова двубои, 1.7 от ударите му на мач са точни. Докосванията също са значително повече в сравнение с тези от вътрешното първенство – 76.7 на мач. Странно или не, от началото на сезона в Лига 1 Меси никога не е попадал в отбора на седмицата, докато в Шампионска лига това се случи веднъж (извадката е към 10.11.2021г).

ПСЖ е силен, но не заради Лео

Въпреки относително слабия принос на Лионел Меси към играта на ПСЖ, парижани се представят успешно през този сезон и са тотален фаворит за титлата в Лига 1, както и един от основните претенденти за безценния трофей в Шампионска лига. Евентуален дубъл за „принцовете“ в тези две надпревари през сезон 2021/2022 ще означава юбилейна десета титла за клуба в Лига 1 и дебютна в най-комерсиалния европейски клубен турнир.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати