Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Швейцария победи Камерун с 1:0 в първия си мач на Мондиал 2022

Спорт

Швейцария победи Камерун с 1:0 в първия си мач на Мондиал 2022

Швейцария победи Камерун с 1:0 в първия си мач на Мондиал 2022 - Tribune.bg

Роденият в Камерун нападател Бреел Емболо се разписа

Камерун направи много сериозен пропуск в 10-ата минута, Браян Мбемо получи отличен извеждащ пас зад гърба на отбраната на Швейцария, Мбемо изскочи в наказателното поле на Швейцария и стреля, но Ян Зомер спаси. След това отбитата топка попадна в Карл Токо Екамби, който стреля от много добра позиция, но над напречната греда в аут. 

Четири минути по-късно Ерик Максим Чупо-Мотинг отне топката от Мануел Аканжи, след което напредна, навлезе в наказателното поле на Швейцария сам срещу Ян Зомер. В последния момент Чупо-Мотинг бе натиснат в гръб от Аканжи. Нападателят на Камерун отправи слаб удар, който бе спасен от Ян Зомер. 

Ян Зомер се наложи отново да се намесва и да спасява в 30-ата минута след удар на Мартин Онгла.

Рубен Варгас центрира от корнер в наказателното поле Камерун, където Нико Елведи стреля с глава, но неточно в аут.

В 48-ата минута Швейцария поведе в резултата. Гранит Джака подеде отдясно в наказателното поле към Емболо, който с десния крак прати топката в мрежата на Камерун за 1:0.

Камерун създаде напрежение пред вратата на Швейцария в 57-ата минута. Чупо-Мотинг преодоля Аканжи, след което стреля от малък ъгъл, но Ян Зомер се намеси и спаси.

Браян Мбемо центрира от фал в наказателното поле на Швейцария в 65-ата минута, след което Замбо Ангиса стреля с глава, но Ян Зомер спаси. 

Швейцария организира опасна контраатака в 66-ата минута. След центриране в наказателното поле на Камерун, Рубен Варгас имаше страхотна възможност и стреля, но Андре Онана успя да спаси и да избие в корнер.

Гранит Джака отправи удар от разстояние в 88-ата минута, но Онана се справи и спаси.  

Хари Сеферович направи много голям пропуск в петата минута на добавеното време на срещата. Сеферович се пребори с Кастелето, но след това защитникът успя да компенсира и да блокира удара на нападателя на Швейцария.

Швейцария – Камерун 1:0

1:0 Бреел Емболо 48'


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мондиал 2022

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети