Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Синьо шествие преди дербито в столицата

Спорт

Синьо шествие преди дербито в столицата

Синьо шествие преди дербито в столицата - Tribune.bg
Снимка:

Повече от 1 000 привърженици на Левски се събраха в столицата, за да тръгнат заедно към Националния стадион, съобщава БГНЕС. Феновете участваха в поход под надслов „Левски“, ти си всичко за нас“.

"Сините" запалянковци се събраха пред магазина на Националния клуб на привържениците на бул. „Тодор Александров“ 23. Те развяваха знамена на любимия си отбор и пееха песни, всичко премина мирно и тихо.

Сред участниците бе изпълнителният директор на Левски Павел Колев. Той заяви пред репортерите, че е много благодарен на запалянковците за безрезервната подкрепа. „Благодарен съм на хората, това са дните, в които не само България, а целият свят ще разбере каква е разликата между Левски и останалите клубове у нас – тя се видя ясно в тези 48 часа, в които хора, които трудно свързват двата края, отделят от насъщния си хляб за клуба. Аз мисля, че в този труден момент клубът ще намери своята идентичност и ще се свърже със своите фенове“, каза Колев. Треньорът на баскетболния Левски Лукойл Константин Папазов допълни, че Левски е най-обичаното нещо в държавата. „Големият капитал на Левски е тази огромна синя общност, която показа, че може много силно да обича -със сигурност в тези години действат с много мъка и страдание за загубени важни спортни битки, но те винаги ще са победители в битката за правдата и оцеляването на своя велик патрон", каза Тити Папазов.

По пътя си към стадиона запалянковците минаха през паметника на Апостола, където се поклониха и поднесоха венци.

Феновете вече заемат своите места на Националния стадион "Васил Левски, където от 14:45 ч. ще се играе дербито с ЦСКА-София.

Походът бе организиран от ПФК Левски и Националния клуб на привържениците на Левски. Запалянковците уважиха призива на ръководството да не се поддават на каквито и да е било провокации. Ръководството на Левски също така призовава за подкрепа на любимия отбор на старта на пролетния полусезон, но на стадиона без прояви на агресия, насилие, расизъм и ксенофобия и използването на асоциирани с тях символи, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания и финансови санкции от БФС на клуба.

БГНЕСБГНЕС

БГНЕСБГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати