Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Сираков обмисля революционна идея за Левски

Спорт

Сираков обмисля революционна идея за Левски

Снимка:

Босът на Левски Наско Сираков обмисля да вземе революционно решение за клуба. Вълка може да направи така, че феновете да избират президента на "сините" заедно с неговия екип по подобие на Байерн и Реал (Мадрид).

Сираков имал съмнение дали това е възможно юридически.

Това написа бившия председател на тръст "Синя България" Васил Колев.

Той е имал среща с настоящия собственик на "сините".

"Сираков ще направи консултации и другата седмица ще каже дали ще стане и кога.

Създава се сдружение. В него членове са клубните членове (освободени от членски внос), взели карта (ако искат, защото е формален акт), и такива, които станат членове. Сдружението придобива 50%+1 от акциите на клуба. То избира свой председател и Управителен съвет, който процедурно се явява и управляващ екип на клуба.

Формално това слага край на всякакви претенции от всеки. Ако някой иска - събира мнозинство и сменя/кандидатира се, управлява, отчита се и т.н. Според моето мнение е необходимо Сираков да джироса 40%+1 от дяловете си и е логично тръстът да джироса на сдружението своите 10%, защото ще е изпълнил чрез това сдружение целта си за структурата на "Левски", така че няма нужда да притежава акции.

Като цяло от присъствалите от ръководството не чух някакви възражения, напротив - имаше мнения, включително на Павел Колев, в подкрепа на структурна реформа. Самият Сираков потвърди, че това му е целта от първия ден, в който е получил акциите", написа Васил Колев.  


Коментари (1)

Тю бре , гюбре ! Явно Сираковица се чуди как да се отърве от това чудо - собствеността на нищо .Сираков пък загря , че в тази собственост няма пари за комар ! Мъка ! Крайно време е феновете на Левски да харчат свои пари , а не да дават акъл как някой да си харчи парите !
25.04.2021 10:47 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още