Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Сити разпиля Астън Вила на "Етихад"

Спорт

Сити разпиля Астън Вила на "Етихад"

Сити разпиля Астън Вила на Етихад - Tribune.bg

Фоудън с хеттрик за 4:1, Холанд и Де Бройне гледат от пейката

Английският шампион Манчестър Сити разби като домакин Астън Вила с 4:1 в мач от XXXI кръг на Висшата лига и продължава борбата за защитата на трофея.

Мениджърът Хосеп Гуардиола остави на пейката звездите Кевин де Бройне и Ерлинг Холанд, но в тяхно отсъствие отново блесна намиращия се в страхотна форма Фил Фодън.

23-годишният национал на Англия наниза за втори път хеттрик за първенство през сезона, а резултатът откри Родри преди Джон Дуран да изравни за гостите от Бирмингам.

Те обаче бяха тотално надиграни след почивката, а и трябваше да се справят без капитана си Джон Макгин, голмайстора Оли Уоткинс и вратаря Емилиано Мартинес.

Това доведе до първата им загуба далеч от дома през календарната година във всички турнири, докато серията на Сити без загуба вече включва 24 срещи.

Срещата на „Етихад“ започна отлично за домакините, които откриха още в 11-ата минута. Тогава Родри се възползва от асистенция на Жереми Доку и вкара 5-ия си гол срещу Астън Вила.

Бирмингамци реагираха подобаващо и скоро след това Джон Дуран можеше да изравни, но бе в засада.

Все пак, в 20-ата минута, закупеният през януари колумбиец успя да го стори, завършвайки с диагонален удар една добра атака на Вила.

След това обаче Сити пое инициативата и не я изпусна до края.

В 37-ата минута Хулиан Алварес бе изведен в коридор, ала вратарят на гостите Робин Олсен показа класа като отрази силния му шут.

Решаващият гол падна в добавеното време на първата част, когато Фодън изпълни един свободен удар и стената от футболисти на „винените“ се разтвори, за да мине топката през нея и да спре в мрежата – 2:1.

След почивката Сити тотално надигра гостите и в 62-ата минута реализира красиво попадение след многоходова акция, завършила с находчив пас на Родри и майсторски удар на Фодън в далечния ъгъл – 3:1.

Едва 7 минути по-късно английският национал оформи крайното 4:1 с още по-красиво изпълнение, макар и падайки, от границата на наказателното поле, дошло след грешка на Вила при изнасянето на топката.

До края Гуардиола спести силите на Родри, Бернанрдо Силва, Фодън и Доку, за да даде шанс на играчи, които по-рядко получават такъв, както и почивка на част от основните си футболисти.

Със спечелените 3 точки Сити вече има 67, само с 1 по-малко от лидера Арсенал, който малко преди това надви Лутън с 2:0.

Вторият Ливърпул също е с 67 точки, но и с мач по-малко от двата отбора, докато Астън Вила остава на 4-о място с 59 пункта в своя актив.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети