Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Скандал на Общото събрание на ЦСКА 1948

Спорт

Скандал на Общото събрание на ЦСКА 1948

Васил Бурановски-Васо Пожарната е напуснал сдружението "Футболен клуб "Централен футболен клуб на армията 1948''

Голям скандал е избухнал на Общото събрание на ЦСКА 1948 в неделя вечер във Военния клуб. Емблематичният фен Васил Бурановски, популярен още като Васо Пожарната, си е хвърлил членската книжка заради несъгласие с политиката на клуба, твърди "Топспорт".

Пожарната, който е един от основателите на агитката на ЦСКА в началото на 70-те години, е поискал оставките на целия Управителен съвет и изпълнителния директор Добрин Гьонов. Той обвинил ръководството, че на своя глава е съкратило наполовина отборите в детско-юношеската школа на клуба, без дори да проведе среща с родителите. Критикувал е клубната политика, която не съответства на изначалните принципи, заложени при основаването на ЦСКА 1948 преди четири години.

Според Бурановски, клубът е ползвал неправомерно дълго време емблемата с петолъчката, макар че не е имал права върху нея. Според него, на търга за емблемата е трябвало да участва самият ЦСКА 1948, а не членът на управата Никола Газдов като частно лице. Не на последно място Пожарната е бил бесен, че за пресаташе на клуба бил назначен отявленият левскар Деян Спасов.

На събранието не е присъствал основният спонсор на ЦСКА 1948 - Цветомир Найденов.

И други привърженици освен Бурановски са критикували остро ръководството на ЦСКА 1948. Членството си в клуба е прекратил и Влади Суров, по-известен като Малкото Дуче.

Не е изключено в следващите дни Васил Бурановски да свика пресконференция. Васо Пожарната беше един от основателите на ЦСКА 1948, които прегърнаха идеята за "честния път към върха". Той беше един от сериозните дарители на футболния клуб. На "Армията" името му е популярно още от 70-те години, когато става един от тарторите на червената агитка. По-късно беше и президент на "Марек" (Дупница). По време на пандемията Пожарната организира ред благотворителни акции за безплатно снабдяване с храна на хора в затруднено положение.  


Коментари (1)

Vasko CSKA Пожарната пожари прави!
20.07.2020 18:20 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още