Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Скандал в лагера на английския национален отбор

Спорт

Скандал в лагера на английския национален отбор

Снимка:

Фил Фоудън и Мейсън Грийнууд бяха изгонени от лагера на националния отбор на Англия.

Причината за кардиналното решение е, че двамата футболисти на Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед са нарушили правилата и са довели момичета в хотела на отбора в Исландия.

Младоците дебютираха за националния отбор на 5-и септември именно срещу Исландия и по всичко изглежда, че са решили да отпразнуват повода подобаващо.

Кадрите на нарушаващите карантината играчи се появиха във всички медии и получиха широк отзвук на Острова, което принуди селекционера на "трите лъва" - Гарет Саутгейт, да вземе радикални мерки, отстранявайки ги от отбора.

Двамата няма да пътуват с отбора за гостуването в Дания утре.

"За съжаление, тази сутрин вниманието ми бе върху две момчета, които нарушиха мерките за предпазване от коронавирус и бързо трябва да ги изолираме от отбора. Спазваме правилата и сега те ще трябва да се приберат вкъщи по отделно", заяви Саутгейт на специалната пресконференция преди двубоя с "червения динамит".

"Нищо не се е случило в хотела. Все още не съм наясно с детайлите, защото разбрах само преди няколко часа. Няма да влизам в повече подробности. Ние уважаваме правилата и нямаме алтернатива на това решение, което взимаме. Не закусваха с нас тази сутрин и не присъстваха на тренировката."

"Отнасяме се сериозно към настоящата ситуация. Изключително наивно решение, с което обаче ние ще се справим. Осъзнавам, че са млади, но целият свят се бори с пандемия. Опитах се да поговоря с тях, те носят отговорност и трябва да се извинят. За съжаление, се въвлякоха в ситуация, за която ще получат много критики, така че не желая да усложнявам още повече тяхното положение. Разбират, че са сбъркали", завърши Саутгейт.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема