Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Скандал във Франция: Арести след Тур дьо Франс

Спорт

Скандал във Франция: Арести след Тур дьо Франс

Скандал във Франция: Арести след Тур дьо Франс - Tribune.bg

"Тур дьо Франс" завърши в неделя със сензационната победа на 22-годишния словенец Матей Погачар. Само ден след финала на най-известното колоездачно състезание френските власти извършиха арести на служители на един от отборите.

Прокуратурата е направила обиск в офисите, колите и хотелските стаи на отбора Аркеа-Самсик в курорта Мерибел. Били са открити допинг и други стимулиращи вещества. Според официалното известие от властите, иззети са множество медикаменти, а някои от тях са в забранения списък. Френските медии информират, че са били задържани част от медицинските служителите на отбора.

Тримата най-важни колоездачи на тима са били разпитани. Това са колумбийците Наиро Кинтана, брат му Дайър и Уинър Анакона. 30-годишният Наиро Кинтана е едно от най-големите имена в колоезденето през последните години. Той спечели спечели "Джиро д`Италия" през 2014 и "Вуелта а Еспаня" две години по-късно. През 2013 и 2015 г. завърши на второ място в генералното класиране на "Тур дьо Франс", а през 2016-а стана трети.

Запознати твърдят, че именно Наиро Кинтана е бил основната цел на разследването. През тази година колумбиецът премина от Аркеа-Самсик, след като в предишните седем години караше за Мовистар. След две падания в различните етапи той загуби шансовете си за атака на победата в "Тур дьо Франс". Кинтана завърши 17-и в генералното класиране, най-слабият му резултат в едно от трите големи колоездачни състезания след "Вуелтата" през 2012 г.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети