Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Скандалът се разраства: Джокович завежда дело за 4 млн. евро

Спорт

Скандалът се разраства: Джокович завежда дело за 4 млн. евро

Скандалът се разраства: Джокович завежда дело за 4 млн. евро - Tribune.bg

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович планира да заведе дело срещу австралийските власти за сериозната сума от близо 4 милиона евро, твърди „Sun“.

Както е известно, сърбинът не беше допуснат до участие на Australian Open, след като властите два пъти анулираха визата му, а накрая го депортираха и той трябваше да се прибере обратно в Белград.

Сагата с Джокович започна на 6 януари, когато не беше допуснат до австралийска земя и от летището беше настанен в хотел за имигранти, тъй като властите не признаха медицинското му изключение за липса на ваксинация против коронавирус.

Обжалването му беше уважено, но след това министърът по емиграционните въпроси Алекс Хоук еднолично отмени отново визата му, а Федералният съд потвърди решението му. В крайна сметка, на 17 януари Джокович беше депортиран обратно в Сърбия.

Именно поради тази причина и пропуснатите възможности заради спирането му от участие в Откритото първенство на Австралия Новак и адвокатите му подготвят иск.

Майката на Джокович - Дияна, пък обясни, че условията във въпросния хотел за имигранти са били ужасни, храната е била лоша, а в стаята на сина ѝ е имало буболечки.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети