Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Скандални разкрития: Как Радостин Василев закопа ЦСКА

Спорт

Скандални разкрития: Как Радостин Василев закопа ЦСКА

Скандални разкрития: Как Радостин Василев закопа ЦСКА - Tribune.bg
Снимка:

Радостин Василев бе един от главните виновници за натрупаните задължения на ЦСКА и в последствие фалита на дружеството и създаването на нови дружества, които и до днес разделят червената общност, пише Novsport.

Лъжата и измамата са част от поведението на Василев още от подрастващ, а именно:

- Представен е от Слави Трифонов като човек, който „владее четири езика“. Този човек владее само и единствено български език. Английски език ползва за четене само с ползване на гугъл транслейт. Устно – не. Други езици не владее. Подложете го на елементарен тест по английски език и ще се убедите. За други чужди езици не може и да става дума.

- „има десетки публикувани статии и монографии“. Няма. Нито една. Питайте го къде са тези статии.

- Доведен е в София от Александър Томов през 2007-2008г. До тогава учи в провинциален университет и пребивава в провинцията и след това със съдействието на Томов е прехвърлен в СУ „Св. Климент Охридски“. Попитайте Радостин кои са му колеги от университета, попитайте негови колеги дали познават такъв човек. Идвайки в София се възхищава на трамваите и големите сгради. Идвайки при Томов започва веднага да го възхвалява, да ходи с жена му Нина на вечери в къщата на Томов в с. Студена. Според Радостин „Томов е велик политик, лидер на България и т.н.”. Със същите хвалебствия Радостин превзема сърцата и душите и на Слави Трифонов и на Кирил Петков. Които в последствие предава или ще предаде.

- Назначен е на работа в ЦСКА от Александър Томов в края на неговото управление. Преди това работи в централата на ръководената от Томов партия „Българска социалдемокрация” на ул. "Леге". Взима участие в кампанията на формацията за проведените през есента на 2007г. местни избори.

С идването на „Титан“ по най-измекярски начин се обръща срещу ръката, която го е хранила и докарала в София и почва да плюе по Томов и да възхвалява новите собственици. Радостин оплюва всички свои колеги, които са от времето на Томов и с които празнува Нова година и други празници. Сред тях са Николай Йорданов - лидер на младежката организация ЕЛМА и управител на тенис кортовете пред стадиона. След доноси от страна на Василев бившият му пръв приятел Николай Йорданов е отстранен, а кортовете са разорани.

Василев си партнира в ЦСКА само с единствения останал от времето на Томов, а именно Кирил Калинков - юрист, който дефакто обучава Радостин, нямащ никаква юридическа и правна компетенция. Двамата са в близки отношения, отново се канят по семейни празници, докато Радостин не забива и на него нож в гърба и Калинков напуска ЦСКА.

В рамките на 4 години като юрисконсулт в ЦСКА натрупва огромен брой дела срещу клуба – правното обслужване е под всякаква критика – не се знаят кои, колко на брой и за какви суми са делата срещу клуба, подписват се от „Титан“ договори с футболисти с огромни възнаграждения, те играят 1-2 мача и претендират вземанията си (Пакурар,Тенгариня, Нелсон), които е ясно, че някои ден трябва да бъдат платени от следващите собственици, което е вид измама.

Част от огромните задължения на ЦСКА поради „блестящата” работа като юрист на Василев са следните (става въпрос за абсолютно необслужвани казуси, на които ЦСКА е осъден безвъзвратно поради пълна пасивност, липса на отговор на кореспондеция и т.н).:

- Сивард Спрокел - 340 000 лв.

- Елиот Гранден - 144 600 лв.

- Жереми Родригес - 215 000 лв.

- Лоик Бенсаид - 165 000 лв.

- Серж Нуядзи - 150 000 лв.

- Юнес Бенжалюн - 992 000 лв.

- Алисиу Мораеш - 303 000 лв.

- Генади Вучков - 399 000 лв.

- Георги Павлов - 102 000 лв.

- Игнасио Варела - 142 000 лв.

- Илиас Кириакидис - 310 000 лв.

- Килиан Шеридън - 186 000 лв.

- Мамади Сидибе - 123 000 лв.

- Нелсон - 493 000 лв.

- Пепаз Трейдинг Корпорейшън - 113 000 лв.

- Спорт Пропърти Мениджмънт - 184 000 лв.

- Тенгариня - 493 000 лв.

- НАП - 10 620 000 лв.

-  УЕФА - 391 000 лв.

- Министерство на младежта и спорта - 2 140 000 лв.

Документооборотът не се води нормално, всичко се бута в кашони без ред и номер, администрацията на клуба пищи и се вдига на бунт, че дори не се знае кой колко отпуск има поради мързел и неграмотност на Василев. Уволнен от ЦСКА, но това не му пречи в последствие с измама в остатъчна кореспонденция да подмени банковата сметка на клуба с личната си и така са му преведени пари от чуждестранен контрагент (Астън Вила - част от дела за армейците от трансфера на Александър Тонев от „Лех” в “Астън Вила”. Парите са преведени в сметка, от която Градев и Василев са си взели дължими от бившето „червено” ръководство суми. ), които са собственост на дружеството.

Василев е известен с това, че дори отказва да се подписва на фиша за получената си заплата. Това шокира дългогодишните счетоводители на ЦСКА.

Именно по времето на Радостин и Титан се натрупват и огромни задължения към футболисти и всякакви други контрагенти. Къде умишлено, къде поради тотална неграмотност и невъзможност за комуникация на английски език.

- Василев се предлага и подмазва на лица свързани в последствие с ЦСКА като Любослав Пенев и Петър Манджуков и др. След като първоначалното впечатление от подмазването и слагачеството изчезне излиза наяве тежката неграмотност и незнание на Василев като той е натирен от ангажиментите си. Василев участва и в кампанията на Любослав Пенев за президент на ЦСКА, която, както всяко нещо, в което Радостин е намесен приключва с крах.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети