Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Скандално: Отказват достъп на български журналисти на мача Джошуа - Пулев

Спорт

Скандално: Отказват достъп на български журналисти на мача Джошуа - Пулев

Скандално: Отказват достъп на български журналисти на мача Джошуа - Пулев - Tribune.bg
Снимка:

Скандал преди мача за световната титла в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев. Оказа се, че двубоят не може да бъде отразен от български журналисти в Лондон. Причината -организаторите от „Matchroom Boxing Limited“ отказват да им дадат акредитации и да ги освободят от задължителната 14-дневна карантина при влизане във Великобритания.

Компанията е собственост на личния мениджър на Джошуа – Еди Хърн. От „Matchroom Boxing Limited“ родните медии трябва да получат и акредитации за събитието. Тя е и оторизирана от британските власти да издава на желаещите представители на медиите специално одобрено от властите писмо за освобождаване от задължителната карантина.

Компанията обаче упорито отхвърля възможността да позволи присъствието на български репортер или фотограф, както на събитията преди двубоя, така и на самата среща.

От „Matchroom“ първо обявиха, че само британските власти могат да допуснат български журналисти на територията на страната без карантина. След намеса на Министерството на младежта и спорта на България и помощ от Външно министерство, се оказа, че това не е вярно.„Освободени от карантинен период са журналисти, които идват по работа във Великобритания“, пишат британците на своите колеги от Министерството на спорта. Последва версията, че българите са закъснели с акредитациите, а на тях няма краен срок. Както и  оправданието, че българските журналисти трябва да стоят 7 дни в изолационен „балон“, което означава, че трябва да излязат от него дни след края на двубоя. Оправдаха се и че няма свободни места в хотела, в който са настанени екипите. Проверката обаче показва, че има дори цял свободен етаж.

Отговорът от генералния секретар на Британския боксов борд Робърт Смит, който е съорганизатор на събитието бе лаконичен: „Не можем да ви помогнем. От петък, усилия да разрешат казуса полагат от Министерството на спорта. От там изпратиха писмо, подписано лично от министър Кралев до британското министерство на спорта, до Британския боксов борд, както и до службата, която издава разрешителни за влизане в страната без карантина. Отговор към момента дойде единствено от генералния секретар на боксовия им борд Робърт Смит, който уведомява Министерството ни на спорта, че препраща случая до Matchroom".

Тези действия в основата, на които стои мениджърът на Антъни Джошуа са поредна провокация към българския му съперник  преди решаващата битка на 12-ти декември на Арена „Уембли“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети