Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Григор загуби доиграването с Корда

Спорт

Григор загуби доиграването с Корда

Григор загуби доиграването с Корда - Tribune.bg

Григор Димитров отпадна на осминафиналите на турнира от сериите АТП 250 във Вашингтон.

Българинът остъпи с 6:4, 1:6, 2:6 на Себастиан Корда от САЩ. Двубоят между двамата започна късно през тази нощ, но беше прекъснат в началото на втория сет при аванс на Димитров. В доиграването днес 22-годишният американец беше брилянтен и позволи на Гришо да спечели едва три гейма.

Двамата прекараха на корта общо два часа и 19 минути. Следващият съперник на Корда е Микаел Имер.

Мачът беше подновен от 40-40 в първия гейм на втория сет при сервис на Корда. Американецът започна позитивно с форхенд-уинър по обратния диагонал веднага след началния удар за авантаж, а после Григор не се възползва от създаденото предимство в разиграването и прати бекхенд в мрежата. Така след три пропуснати брейк-бола, макар и във вчерашния ден, Димитров изостана с 0:1 в резултата.

Хасковлията обаче бързо изравни, след като даде едва точка на своя съперник във втория гейм. В третия гейм Григор стигна до 30:30 след двойна грешка на Корда. Американецът обаче беше безгрешен в следващите две разигравания и отново излезе напред. При подаването на Григор му се наложи да играе на втори начален удар, което доведе до два гейм бола за съперника му. Първият беше спасен със смач, но при втория Корда поведе с 1:3.

Гришо стигна до възможност за рибрейк при 40:30, но Корда наниза ас и вкара гейма в дюс. Прекомерните рискове от начален удар се оправдаха и не само неутрализираха опасността с брейк-бола, но и му спечелиха проблематичния гейм за 1:4. Хасковлията спечели първите две точки при своето подаване, но след това позволи на Корда да стигне до нов брейкбол. 22-годишният американец пропусна първия, но спечели втория такъв. При своето подаване представителят на домакините нямаше проблеми да изравни сетовете.

Третият сет започна с добра игра на Димитров, който поведе с 40:15, а след това взе подаването си на 30. Корда обаче не даде много шансове на нашенеца и бързо изравни. В маратонския трети гейм на третия сет Григор трябваше да спасява пет брейкбола, но при шестата допусна нов пробив, с който Корда поведе с 2:1. Хасковлията спечели първата точка при подаването на американеца, след което Себастиан вдигна нивото си на игра и затвърди брейка.

Димитров съвсем свали гарда и допусна нови две точки за пробив в полза на американеца. Българинът стигна до дюс, но Корда наложи волята си и дръпна с 1:4. Американецът не срещна особени трудности и взе своето подаване, за да бъде на гейм от победата. Гришо намали изоставането си на 2:5 след гейм на 0.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети