Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Славия и ЦСКА направиха нулево реми на "Овча купел"

Спорт

Славия и ЦСКА направиха нулево реми на "Овча купел"

Славия и ЦСКА направиха нулево реми на Овча купел - Tribune.bg
Снимка:

Ради Кирилов нацели гредата през втората част

Столичното дерби на 28-ия кръг между Славия и ЦСКА завърши без попадения. В равностоен двубой на „Овча купел“ домакините бяха по-близо до крайния успех, след като Радослав Кирилов нацели гредата в 76-ата минута на двубоя. ЦСКА остава на второто място в класирането с 52 точки, но „червените“ могат да бъдат изместени от Левски, ако „сините“ спечелят визитата си на Берое утре. Славия е на 5-ото място с 49 точки.

През първия четвърт час ЦСКА стоеше по-добре на терена и създаде няколко добри положения пред вратата на домакините. В 7-ата минута Али Соу получи в близост до бялата точка и бързо нанесе силен удар с левия крак, но точността му убягна и прати на метър в аут. Пет по-късно Тиаго шутира по земя, но направи пас към Белтраме, той нанесе удар към вратата, но Стергиакис внимаваше и изби с една ръка в корнер.

През втората половина Славия заигра по-офанзивно и на своя страна притесни на няколко пъти отбраната на „червените“. Петър Патев опита нещо средно между центриране и удар в 23-ата, което можеше да се превърне в куриозен гол, но Бусато съумя да отклони в корнер.

Няколко минути по-късно Ради Кирилов имаше възможност да шутира от изгодна позиция, но вместо това реши да подава и така провали добра атака на „белите“.

„Армейците“ стартираха силно и през второто полувреме, а Рубен Пинто пропусна в 52-ата и би неточно след прецизен пас на Белтраме.

Ради Кирилов стреля над вратата в 53-ата, а две по-късно негов удар бе блокиран от Турицов.

В 62-ата Тиаго отправи топовен изстрел към вратата, но Стергиакис изби в корнер. При псоледвалото центриране топката бе отклонена към Тиаго, който отново пробва удар извън пеналта, кълбото се отби в Андреа Христов и мина на сантиметри от десния страничен стълб.

Милош Крушчич реши да рискува и вкара в игра Греъм Кери и Евандро, които бяха застрашени от пропускане на финала за Купата при получване на жълт картон.

В 76-ата Георги Йомов центрира добре отдясно, а Ради Кирилов с брилянтна задна ножица прати в напречната греда на вратата пазена от Бусато.

До края на двубоя нямаше попадения и двата тима взеха по точка от дербито.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети