Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Славия се доближи на точка от Левски след победа над Царско село

Спорт

Славия се доближи на точка от Левски след победа над Царско село

Славия се доближи на точка от Левски след победа над Царско село - Tribune.bg
Снимка:

"Белите" спечелиха с 3:1 гостуването си

Славия спечели с 3:1 на терена на Царско село в 25-ия кръг елитното ни футболно първенство. С петата си поредна победа в шампионата "белите" събраха 45 точки и се доближиха само на точка от четвъртия Левски. Царско село пък допусна първо домакинско поражение от края на ноември в официалния дебют на кормилото на отбора на Любослав Пенев.

На трибуните се появи бившия наставник на Левски, Литекс и ЦСКА София Люпко Петрович, който изгледа първото полувреме и си тръгна на почивката. Славия поведе при първата си по-добра възможност в 13-ата минута. Петър Патев центрира от дясно в наказателното поле и Цветелин Чунчуков с глава прати топката в мрежата.

До почивката домакините бяха по-активни, но не се възползваха от няколко добри ситуации пред вратата на съперника. В 36-ата минута Андерсон Кордейро проби от дясно и от аутлинията пусна по тревата към непокрития Георги Минчев, който направи невероятен пропуск, като от 3-4 метра засече покрай опразнената врата.

През второто полувреме Царско село продължи да изглежда по-опасен на терена, но в 57-ата минута след грешка на Дилан Бахамбула в средата на терена Славия организира бърза контраатака и Чунчуков вкара втори гол със силен изстрел от около 30 метра.  

В 63-ата минута резервата Симеон Мечев намали за Царско село също с красив гол след шут от около 30 метра. Секунди по-късно Мирослав Будинов се измъкна сам срещу вратаря Антонис Стериакис в ляво в пеналта, но от десетина метра стреля край далечната греда.

Към края домакините видимо се поумориха и отстъпиха инициативата на Славия. В 85-ата минута резервата Емил Стоев получи топката в дясно и с хубав диагонален удар от границата на пеналта оформи крайното 3:1. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети