Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. След 25 години България на финал по бокс на Олимпиада

Спорт

След 25 години България на финал по бокс на Олимпиада

След 25 години България на финал по бокс на Олимпиада - Tribune.bg
Снимка:

Стойка Кръстева ще излезе на ринга за златото в Токио

Стойка Кръстева достигна финала в категория до 51 кг на олимпийския боксов турнир в Токио, след като надви японката Цумики Накими с 5:0 съдийски гласа – 30:27, 29:28, 30:27, 30:27, 30:27.

Тя е първата наша боксьорка, която стига до олимпийски финал след 25-годишно чакане. За последно български боксьор стигна финал на Олимпийските игри в Атланта. Тогава Даниел Петров спечели златото в категория до 48 килограма, а Серафим Тодоров (57 кг) и Тончо Тончев (60 кг) грабнаха сребърни отличия.

Българката надигра категорично представителката на домакините, като от самото начало контролираше двубоя. От своя страна, японката опита на няколко пъти да притесни нашата опитна състезателка, най-вече в края на втори рунд, но това не доведе до съществена промяна в съдийското решение след деветте минути – Кръстева стигна до спора за златния медал в категорията, където нейна съперничка ще бъде поставената под номер 1 в основната схема Бусе Чекироглу от Турция. Представителката на южната ни съседка постигна успех също с пълно единодушно съдийско решение над Сиао Хуан от Китайско Тайпе.

„Мисля, че нещата се получават, в крайна сметка. Благодаря на моя треньор, който разучава перфектно противниците ми на ринга и в движение на мача коригира нещата, които не се получават. Може би ще го погледнем от положителната страна, мисля, че след като съм се завърнала с този уникален екип, се получават нещата. Притеснение преди всеки мач има, благодаря и на доктора, и на треньора, и на психолога, който денонощно е на разположение. Колкото до противничката, пак ще се доверя на 100% на треньора, който ще изгради стратегията и дано тя бъде успешна на финала“,  каза нашата боксьорка.

„Туркинята ми е позната, разменихме си по една победа, ще направим всичко възможно да изградим най-добрата стратегия. Стойка спазва всички указания, ще направим всичко да победим на финала. Днес тя се представи перфектно“, сподели личният й треньор Боби Георгиев. Кръстева ще играе за златото на 7 август, събота, от 8:15 часа българско време.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети