Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. След фейк новина: Позиция на БФТенис за участието на България на ATP Cup

Спорт

След фейк новина: Позиция на БФТенис за участието на България на ATP Cup

След фейк новина: Позиция на БФТенис за участието на България на ATP Cup - Tribune.bg
Снимка:

Във връзка с разпространяваща се грозна фалшива новина във фейсбук за участието на българския отбор на ATP Cup, Българската федерация по тенис изказва крайното си възмущение, че авторите на този fake news уронват престижа на българския тенис. Крайно разочароващо е и лековерното споделяне на фалшивата новина, при положение, че всички факти са напълно достъпни и лесни за проверяване, което веднага изобличава откровените лъжи. Това се казва в позиция на БФТенис за участието на България на ATP Cup.

Предлагаме на вашето внимание регламента на ATP за провеждането на ATP Cup:

ATP Cup е нов формат, който се провежда за първи път през 2020 г., и е състезанието на ATP с най-голям бюджет - 15 милиона щатски долара, от които 6 милиона са гарантирани суми за участие и 9 милиона премии при победа. Във формата вземат участие 24 отбора от 24 страни, които са разделени в шест групи по четири отбора. До финалните осем достигат победителите в групите и двата отбора на второ място с най-добри показатели.

Страна може да се класира за участие в ATP Cup, ако има минимум трима играчи с точки в ранглистата на ATP, като поне двама от тях трябва да имат ATP точки в ранглистата по единично. Ако страна има повече от петима играчи с АТР точки, тогава поне трима от тях трябва да имат АТР точки от ранглистата по единично.

Всеки отбор има капитан, който трябва да се избере от играч №1 в отбора в консултация с останалите членове на отбора. Ако играчът №1 е капитан, тогава друг не се избира. Играчите от всеки отбор получават част от наградния фонд и според изиграните мачове от тях печелят точки респективно за ранглистата на АТР по единично и на двойки съгласно регламента на ATP Cup.

ATP провежда събитието в партньорство с Австралийската тенис федерация (Тенис Австралия), която реално има лиценза за ATP Cup, и поема хотела, храната и транспорта по време на състезанието. Играчите се записват в системата на ATP директно и като на всеки турнир на ATP си поемат транспортните разходи до мястото на провеждане.

Регламент: https://www.atptour.com/en/news/atp-cup-faqs


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Информиран Нещата са по-сложни. Определени хора искат да дискредитират федерацията.
Малееви отдавна точат зъби.
10.01.2020 14:10 / Отговор
SportNews Watch the best live coverage of your favourite sports: Football, Golf, Rugby, Cricket, F1, Boxing, NFL, NBA, plus the latest sports news, ..

Sports is the ultimate destination for Sports fans from around the World. Get latest sports news and updates
18.12.2021 07:29 / Отговор
futbolist Актуални новини за футболист №1. Следете последните новини от днес за futbolist1. Ще бъде обявен треньор №1 на България и неговите подгласници. Ще станат ясни и най-добрите футболисти в българското първенство за 2022 г.
11.03.2022 15:59 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати