Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. След Гран При на Русия: Замениха наказанието на Хамилтън с финансова глоба

Спорт

След Гран При на Русия: Замениха наказанието на Хамилтън с финансова глоба

След Гран При на Русия: Замениха наказанието на Хамилтън с финансова глоба - Tribune.bg

На първо място финишира съотборникът на Хамилтън - Валтери Ботас

Управителното тяло на Гран При на Русия във Формула 1 замени наказателните точки, наложени вчера на Люис Хамилтън с финансова глоба, съобщава Autosport.com.

Британският пилот зае 3-ото място в състезанието, като заедно с общо 10-те секунди наказание, той беше санкциониран и с две наказателни точки. Така общата цифра на наказанията на Хамилтън достигна до 10 наказателни точки за последните 12 месеца. В случай, че той получи още две наказателни, според правилата той трябва да пропусне следващият старт.

Малко повече от три часа след края на състезанието стюардите са му съобщили, че двете вчерашни наказателни точки са заменени с финансова глоба. Така отборът му Мерцедес ще плати 25 хиляди евро, тъй като именно хора от екипа са указали неправилно мястото на Хамилтън за тренировки преди старта.

Самият пилот реагира крайно гневно вчера, като най-напред протестира, че подобен регламент не е записан в документите, а след това съзря и конспирация да бъде спрян по пътя към рекорд на Михаел Шумахер. Самото наказание попречи на британеца да спечели 91-а победа в старт от Формула 1, колкото има и германската легенда.

"Разбира се, че се опитват да ме спрат. Но това беше очаквано. Но няма проблеми. Навеждам главата и оставам фокусиран в моите си цели, заяви Хамилтън пред Скай Спортс.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати