Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. След като си дойде с автобуса: Нургюл Салимова получи почетен плакат от Радев

Спорт

След като си дойде с автобуса: Нургюл Салимова получи почетен плакат от Радев

След като си дойде с автобуса: Нургюл Салимова получи почетен плакат от Радев - Tribune.bg
Снимка:

„Изключителното представяне на Нургюл Салимова на Световната купа по шахмат в Азербайджан е успех за цяла България. Нашата състезателка показа в Баку не само силна игра, но и талант, интелект, воля и устойчивост“. Това заяви президентът Румен Радев на среща днес с шахматистката Нургюл Салимова – вицешампион на Световната купа по шахмат в Азербайджан.

Нургюл си е дошла с автобус от Турция

Велева: Нургюл с автобус!!! Ако се състезаваше за Турция, Ердоган щеше да прати самолет и да я посрещне лично!

Държавният глава поздрави състезателката за класирането ѝ на финала в една от най-престижните надпревари за годината в шахмата и я удостои с почетен плакет на президента, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Нов скандал в шаха - ФИДЕ отряза Нургюл Салимова от световното първенство за жени в Полша

В срещата на „Дондуков“ 2 участваха родителите на Нургюл Салимова, нейният треньор Живко Жеков и Васил Антонов – председател на Българска федерация по шахмат 2022.

Държавата услужливо ще се появи сега – разни политици ще се позиционират продуктово около Нургюл Салимова

„Участието на Нургюл даде повод за гордост и споделена радост в цяла България, а светът заговори отново за българската школа по шахмат“, заяви Румен Радев. Президентът поздрави състезателката ни, че е съхранила традициите на семейството си в този спорт, които се предават от няколко поколения, както и за примера, който дава на младите хора в България.

Браво, Нургюл! Дано странни спортно-политически схеми не попречат на устрема ти…

„Нургюл доказа, че когато човек получи подкрепата на семейството си, постига успехи“, заяви държавният глава и благодари на родителите, че са насърчили уменията на дъщеря си от най-ранна детска възраст. Държавният глава изрази очакване Нургюл Салимова да продължи да развива потенциала си и да извоюва нови титли.

Участието в Баку разкри пред широката общественост и неуредици в българския шахмат и необходимостта от адекватни мерки, заяви още президентът Румен Радев. Васил Антонов – председател на Българска федерация по шахмат 2022, също посочи, че трябва да се постави фокус върху проблемите, за да се намерят работещи и ефективни решения.

Нургюл Салимова: Нямам намерение да играя за друга държава

По време на срещата Нургюл Салимова разказа за предстоящите турнири, в които ще участва, подготовката си за тях, както и за целите, които си поставя като състезател.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети