Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. След мелето в Пловдив: Фенове на Левски отиват на съд

Спорт

След мелето в Пловдив: Фенове на Левски отиват на съд

След мелето в Пловдив: Фенове на Левски отиват на съд - Tribune.bg

На снощния мач в Коматево в агитката на гостуващия Левски възникна конфликт и масов бой между представители на враждуващите фенски фракции "Ултрас Левски" и "София Запад".

Десет лица отиват на съд за футболно хулиганство след срещата между Ботев Пловдив и Левски, съобщи агенция "Фокус". При намесата на силите на реда са задържани 42 лица.

В Районния съд са внесени от ІV-то и VІ-то РУ при ОД на МВР - Пловдив 10 броя Актове за констатиране на нарушение на чл.21, т.13 от Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия срещу 10 лица, въз основа на които са образувани 10 бр. производства.

"На 26.09.2020г. около 21,30ч. при провеждане на спортно мероприятие на спортен комплекс „Ботев 1912“ в гр.Пловдив, кв.“Коматево“ ул.“Воден“ № 2 – Седми кръг на „Първа професионална футболна лига“ на редовното първенство на Република България по футбол между отборите на ПФК „Ботев Пловдив“ и ПФК „Левски София“, по време на провеждане на спортното мероприятие вътре в обособената зона на феновете на ПФК „Левски“ – София, задържаните лица повреждат метални заграждения служещи за ограда в източната част от централния терен и чупят седалки при сбиване с други фенове на ПФК „Левски“ – София.

Делата ще се разгледат незабавно в открити съдебни заседания в същия ден – 27.09.2020г."

По данни на ОД на МВР – Пловдив предстоят да се внесат още подобни искания и за други лица.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати