Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. След много трудности ЦСКА все пак пребори Витоша

Спорт

След много трудности ЦСКА все пак пребори Витоша

След много трудности ЦСКА все пак пребори Витоша - Tribune.bg

С успеха си "армейците" излязоха на три точки пред Левски

ЦСКА победи с кански мъки Витоша (Бистрица) с 1:0 при гостуването си от 25-ия кръг на efbet Лига. 

В герой за "армейците" се превърна Евандро, който се появи като резерва в последните десет минути и веднага остави отпечатъка си в мача с единствения гол

Срещата започна колебливо и за двата отбора, като ЦСКА задържаше повече топката, но трудно стигаше до голова възможност. В 12-та минута Джеси напредна отляво и падна след контакт със Седула, но реферът не отсъди наказателен удар.

В 20-та минута дойде птървото по-интересно положение, след като Белтраме отигра много ефектно топката на дъгата на наказателното поле и стреля от воле, но Кръстев изби с една ръка над вратата. Три минути по-късно ЦСКА спечели дузпа. Динев спря с ръка Брадли Мазику в наказателното поле и наказателният удар беше отсъден. Зад топката застана Али Соу, който се приготвяше дълго преди удара си и той се оказа прекалено лесен за Кръстев, който спаси.

В самия край на полувремето Греъм Кери пробва хитро да пусне топката под скока на стената при пряк-свободен удар, но не намери очертанията на вратата.В 51-та минута Али Соу допусна още един фрапантен пропуск, след като от няколко метра сам срещу Кръстев той бе спрян от стража.

Малко след това треньорите се обърнаха и към резервните си скамейки, като Крушчич замени Али Соу с Ахмедов. Той внесе повече агресия напред, като също влезлия като резерва Енрике имаше шанс да открие именно след комбинация между двамата.Малко след 80-та минута в игра се появи и Евандро, който изненандващо беше оставен на пейката. Той веднага показа защо е един от лидерите на тима и в 86-та минута реши мача с попадението си. Греъм Кери центрира на далечната греда отляво и там плеймейкърът засече за 0:1.

В самия край пък Енрике имаше шанс да направи победата на гостите по-категорична, но нацели гредата на Витоша. 

С победата си ЦСКА излезе на три точки пред Левски в класирането и вече заема третата позиция с 49, докато Витоша остава последен с едва шест пункта и вече официално са първия изпаднал отбор от елита този сезон.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати