Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. След над четири часа битка Гришо отпадна от Аустрелиън Оупън

Спорт

След над четири часа битка Гришо отпадна от Аустрелиън Оупън

След над четири часа битка Гришо отпадна от Аустрелиън Оупън - Tribune.bg
Снимка:

Първата ни ракета беше близо до обрат от 0:2, но все пак отстъпи пред Томи Пол

Григор Димитров отпадна във втория кръг на Australian Open след изключително драматична загуба с 2:3 (4:6, 6:7(6), 6:3, 7:6(3), 6:7(3:10) сета от американеца Томи Пол. Българинът изоставаше с 0:2 сета, но успя да издържи на напрежението и изравни в двубоя на „Маргарет Корт Арина“, но в тайбрека на петия сет американецът показа по-здрави нерви и спечели двубоя.

Пол взе първия сет само с един пробив, а във втория двубоят влезе в тайбрек, където Гришо поведе с 4:0, но загуби с 6:8. Третият сет бе спечелен от българина с 6:3, а в четвъртия отново се стигна до тайбрек. Тук вече българинът се възползва от натрупаните точки аванс и затвори при 7:3. В решаващия пети сет Григор направи два пробива и при 5:4 в своя полза сервираше за спечелване на мача, но допусна пробив в десетия гейм. Така отново имаше тайбрек в петия сет, който бе спечелен от Томи Пол с 10:3.

Първият гейм в мача бе спечелен скоростно от българина на нула, като Димитров реализира и два аса.

Григор поведе във втория гейм, след което имаше и равенство 30:30, но американецът успя да спечели подаването си.

В третия гейм българинът отново нямаше трудности, като даде само точка на съперника си.

Точка за точка се движеше резултатът в четвъртия гейм. При 30:30 Пол поведе, спечелвайки дълго разиграване, но в веднага след това на успя да пласира къса топка и се стигна отново до равенство – 40:40. Тук вече се чуха и първи възгласи „Григор, Григор, Григор“ от трибуните на „Маргарет Корт Арина“. Все пак американският тенисист спечели гейма за 2:2.

Димитров стигна до точка за пробив в шестия гейм, но Пол изпълни отлично сервис и направи 40:40. Последва нов шанс за Гришо, но американецът изравни с мощен сервис и ас. В крайна сметка американецът спечели подаването си.

В седмия гейм Григор поведе с 40:0, последваха две точки за Пол, който обаче не успя да стигне до изравняване.

По същия начин се разви осмият гейм, сервиращият Томи Пол поведе с 40:0, Григор намали на 30:40, но при следващия сервис американецът спечели подаването си.

Деветият гейм започна с двойна грешка на Григор, последваха нови точки за американеца и три геймбола. Димитров сервира в мрежата, а при втория сервис американецът се възползва още при първата си точка за пробив.

Пол спечели сервис гейма си и затвори сета при 6:4 в своя полза.

При 2:2 във втория сет Томи Пол имаше шанс да пробие сервиса на Григор, но българинът не се поддаде на напрежението и спечели петия гейм.

Гришо имаше шанс за пробив в осмия гейм при 40:30, но Пол реши всичко с два отлични сервиса.

Последва тежък сервис гейм за българина, в който изоставаше с 15:40, но сервисът му помогна да се измъкне от тежката ситуация и да спечели подаването си.

Пол бе много близо до пробив в деветия гейм, но така и не успя да го изъкне. Това не му се отрази особено в началото на десетия, където записа две бързи точки от сервис. Последва обаче двойна грешка и неточен форхенд. Ас на американеца доведе резултата до 40:30 в негова полза, след което спечели гейма.

Григор започна със солиден първи сервис с 207 км, след което и нова точка за 30:0 в 11-ия гейм. Българинът не показа колебание и записа успех на нула, след което същото направи и Томи Пол, за да влезе сетът в тайбрек.

Той започна страхотно за Димитров, като хасковлията поведе с 4:0. Американецът върна три точки, след което мрежата помогна на Григор да поведе с 5:3. Веднага след това обаче направи двойна грешка, а Томи Пол направи две бързи точки за 5:6 и сетбол. Григор сервира страхотно за 6:6, но последваха нови две точки за американецът за 8:6 в негова полза и 2:0 в сетовете.

Третият сет започна по най-добрия начин за Григор, който проби в първия гейм. Веднага след това обаче загуби подаването си и резултатът стана 1:1 в третия сет.

В седмия гейм Томи Пол допусна нов пробив, който българинът затвърди и поведе с 5:3.

В деветия гейм Григор получи възможност за нов пробив, но Пол изравни. Веднага след това българинът спечели нова точка и поредна възможност да затвори сета, която оползотвори и намали изоставането си в сетовете на 1:2.

Четвъртият сет не започна добре за Григор, който допусна пробив в първия гейм.

Гришо обаче направи бърза точка, а след дълго разиграване успя да поведе с 0:30 във втория. Пол направи неуспешен опит да пласира къса топка, което доведе до три точки за пробив на българина, който Гришо направи на нула.

Григор поведе с 40:0 в петия гейм, но допусна двойна грешка. Все пак българинът нямаше проблеми със затварянето на гейма и поведе с 3:2.

Седмият започна с ас за Гришо, който затвори гейма на нула.

Григор опита да спечели директен уинър от форхенд на старта на деветия, но сгреши. Последва сервис в мрежата и слаб втори, който доведе до 0:30 за Пол. Българинът все пак изравни за 30:30, след което се стигна и до ново равенство при 40:40. Пол имаше три брейкпойнта, които Григор успя да спаси, след което спечели гейма за 5:4.

Григор поведе с 6:5, а в 12-ия гейм имаше и точка за спечелване на сета, но Томи Пол изравни, след което успя да спечели подаването си за 6:6.

Тайбрекът повтори финала на втория сет – четири поредни точки за Григор, след което Томи Пол записа две точки за 2:4.

Нов пробив на сервис на американеца доведе до 5:2 в полза на Григор, който спечели и нова точка при сервис за 6:2. Вторият сервис на българина бе загубен и Пол намали на 3:6. Григор успя да пробие още при следващия сервис на Пол и спечели втория тайбрек в мача със 7:3.

Решаващият пети сет започна с размяна на геймове, като в подаването си Гришо отбеляза и 18-ия си ас.

В третия гейм българинът стигна до два брейкпойнта, но така и не стигна до пробив.

Три възможности за пробив имаше Григор в петия гейм, Томи Пол намали до 30:40. Българинът спечели подаването на Пол и поведе с 3:2, но в следващия гейм Гришо не успя да затвърди пробива и резултатът отново бе равен – 3:3.

Нова възможност за пробив пред Гришо се откри в седмия гейм, която бързо бе използвана, повеждайки с 4:3.

Осмият гейм започна с три точки за Григор, Пол намали на 15:40, но родният тенисист спечели подаването си благодарение на ас.

Томи Пол поведе с 40:0 в деветия гейм, но Гришо изравни. Американецът обаче взе подаването си и намали на 4:5.

Григор поведе с 30:0 в десетия, но последваха четири поредни точки и пробивът бе върнат.

Двамата тенисисти спечелиха следващите си подавания и отново се стигна до тайбрек. В него играта вървеше точка за точка в първите разигравания, но след 3:3 американецът дръпна и направи седем последователни точки за крайното 10:3 в своя полза.

Така Гришо отпада два кръга по-рано от миналата година, когато на 1/8-финалите Франсис Тиафо го отстрани. Сега отново американец се оказа черната котка за българина, който загуби 135 точки от актива си в световната ранглиста, с което със сигурност ще излезе от топ 20 в света.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети