Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. След скандала Дафовска-Василев: ММС уволниха… чистачката

Спорт

След скандала Дафовска-Василев: ММС уволниха… чистачката

След скандала Дафовска-Василев: ММС уволниха… чистачката - Tribune.bg
Снимка:

Диви скандали тресат Министерството на младежта и спорта (ММС), твърди Lupa.bg, позовавайки се на разказа на очевидец на екшъна. Само преди дни черешка на тортата поставил Кирил Веселински, пиар на министър Радостин Василев, който на висок глас пред всички уволнил… чистачката Надя, която заподозрял като ятак на недоволната от работата на ММС олимпийска шампионка Екатерина Дафовска.

Безпаричие потопи спортните федерации. Централите нямат подписани договори и не са получили и лев бюджет от Министерството на младежта и спорта за 2022 г. - вече цяло тримесечие. Две комисии 90 дни събират, умуват, разглеждат проекти, на месец по лъжичка подписват нещо по козметично променената стара Наредба на Красен Кралев, но повечето федерации били недоволни от средствата, които ще получат. Оказа се, че някои от тях - с олимпийски финал в Токио, ще разполагат с пари почти колкото през 2021 г.

Спортният календар е в разгара си, а федерациите затъват в заеми и отлагат участие в международни състезания заради липса на пари. Скокът на наеми на спортни зали, цени на храна и екипировка, хотели, горива и електроенергия допълнително натискат спорта към финансовото дъно. Федерации са принудени още от февруари да отлагат вътрешни и международни състезания и лагери, защото не са успели да платят авансово. А 2022 г. е начало на новия олимпийски цикъл.

Покрай драмата не издържаха нервите на олимпийската шампионка от Нагано Екатерина Дафовска, председател на федерацията по биатлон. Тя излезе публично и заяви, че федерацията не е получила нито лев. Затънали в заеми, треньори и състезатели не са взели дори заплати. Спортният министър Радостин Василев се засегна и отговори, че биатлонът има проблем – дължал данъци към НАП.

Продължението на скандала е отказът на Василев да се срещне с представители на федерацията по биатлон. Екатерина Дафовска не остана длъжна и върна топката. Във фейсбук тя съобщи, че докато отказва среща с председателя на федерацията по биатлон, Р. Василев приема в кабинета си Мария Манолова, бивш член на УС и опозиция на настоящото ръководство.

В прехвърчането на светкавици между федерацията и министерство изгоря… чистачката Надя. Че е уволнена лично ѝ съобщил пиарът на ММС Кирил Веселински, който в петък, 25 март, вдигал скандал в коридора, преди да сюрпризира жената с неприятната новина, разказвали пред Lupa.bg хора от ММС. Зад патакламата стояла финансова контрольорка на ММС Кристина Начева, която се явявала третият ръб в скандалния триъгълник между министъра и биатлона, твърди изданието.

От министерството разказват, че именно тя обвинила чистачката, че изнесла информация на Екатерина Дафовска за „тайната“ среща на министър Василев с Мария Манолова. Начева е финансова контрольорка в Спортното министерство. Тя има стара вражда с Дафовска като счетоводител на биатлона. Като държавен служител в ММС тя поема и финансовите дела на федерацията.

Последният епизод на взривоопасния скандал „Дафовска - Василев – чистачка“, се разиграл в петък. Двамата бивши членове на УС на биатлона Мария Манолова и екс националът Красимир Анев пък дадоха съвместна пресконференция с искане ММС да направи финансова ревизия на биатлона. И водещ е Кристина Начева, майка на детето на Анев и служител на ММС.

Знае ли министър Радостин Василев за конфликта на интереси на Кристина Начева? Какво правят заместниците му и ръководството на ММС, че са оставили парламентарния секретар Кънчев и Начева да кадруват и да решават съдбата на българския спорт, питат Лупа.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети