Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Собствениците на Ман Юнайтед искат 4 млрд. лири за клуба

Спорт

Собствениците на Ман Юнайтед искат 4 млрд. лири за клуба

Собствениците на Ман Юнайтед искат 4 млрд. лири за клуба - Tribune.bg

Трусовете около собствеността на английските клубове продължават и дни, след като стана ясно, че Европейската Суперлига няма да се осъществи към този момент.

Британските медии дори стигнаха дотам, че собствениците на Манчестър Юнайтед – семейство Глейзър, са поставили точно определена цена на клуба.

Според публикацията, сумата е 4 милиарда паунда, около 4,6 млрд. евро.

„Инвеститорите в клуба вярват, че потенциална оферта, която би била разгледана за продажба на клуба е 4 милиарда британски лири. Братята Джоел и Аврам Глейзър смятат, че именно тази сума е добра, за да продължи контрола на Манчестър Юнайтед”, зове Mirror от Ирландия, но изданието не разкрива източника си.

Напомняме, че привърженици на тима от „Олд Трафорд” поискаха Глейзър да напуснат клуба след анонса, че Юнайтед е един от основателите на Европейската Суперлига. Джоел Глейзър се извини на феновете, но това не намали гнева им.

Клубът бе закупен от американската фамилия през 2005-а година за 790 милиона лири. Манчестър Юнайтед е регистриран на Нюйоркската фондова борса, като семейството притежава голяма част от капитала.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети