Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Sofia Open 2020 със звезден посланик от Лондон - Деси Тенекеджиева

Спорт

Sofia Open 2020 със звезден посланик от Лондон - Деси Тенекеджиева

Sofia Open 2020 със звезден посланик от Лондон - Деси Тенекеджиева - Tribune.bg

Тенисът е моята голяма лична страст, споделя актрисата

След като в звездния отбор посланици на Sofia Open 2020 влязоха Цветана Пиронкова, „златното момиче“ Християна Тодорова, актьорите Юлиан Вергов и Калин Сърменов, към тях, и то от Лондон, се присъединява Деси Тенекеджиева.

„Да бъда посланик на Sofia Open за мен е огромно удоволствие! Турнирът става все по-мащабен и важен, а тази година е просто страхотен. Уникално силна селекция! Невероятен подарък за всички български фенове да гледат на живо толкова елитни тенисисти. И има още нещо - не знам дали сте се замисляли, но нашият турнир носи луд късмет на победителите и участниците. Звездите на бъдещето особено. Медведев започна уникалната си серия именно тук. Циципацис, Беретини, дори Григор Димитров направи най-силната си година точно през 2017 -а, когато спечели родния турнир. Сърдечно поздравявам организаторите и президента на Българската федерация по тенис Стефан Цветков за невероятните усилия и висок професионализъм в организацията. Направо е героично в този тежък за всички период (още повече за спорта и културата), да успееш да се справиш с всички предизвикателства и да докараш тези топ състезатели. Борбата е жестока, защото това е последният за годината турнир и реално той ще донареди картите за финала в Лондон, а и не само“, споделя най-новият посланик на Sofia Open 2020, именно от Лондон.

Деси Тенекеджиева е тренирала тенис до 14 годишна, преди да поеме по пътя на голямото кино и да представя страната ни с главни роли на най-големите световни кинофестивали. Като състезателка тя има и един полуфинал, но това я навежда на мисълта, че няма да стане №1, което и спира амбицията й за професионална кариера на корта.

„Купете си билети! Безопасността ви е гарантирана, а залата достатъчно огромна, за да се чувствате защитени, ако спазвате препоръките. Цената на билетите в сравнение с тази по другите турнири по света е направо символична, а качеството и удоволствието от преживяването - неописуемо!“, обръща се новият посланик на Sofia Open 2020 към феновете на тениса у нас.

Деси Тенекеджиева продължава да играе тенис и вече на турнири като аматьор обира десетки купи, които е наредила у дома си наравно с кино и театралните си награди.

„Тенисът е моята голяма лична страст. Всички около мен знаят, че съм ставала и в 4 сутринта, ако има мач, който искам да гледам. А благодарение на президента на Българската федерация по тенис и мой близък приятел Стефан Цветков, съм била гост на голяма част от най-важните и големи турнири по света, включително на тези от „Големият шлем“, като от 11 години не съм пропускала „Уимбълдън“. Обожавам Рафа, но съм луд фен на Григор, и на Цеци, която май само аз наричам “Цеци”... Била съм свидетел на най-големите им триумфи! Те са истинска гордост за българския спорт и съм убедена, че ще преживеем още много емоции с тях и в бъдеще!“, допълва звездният ни посланик от Лондон  Деси Тенекеджиева.

Актрисата, певица и продуцент от 5 години живее в английската столица и сега ще популяризира и следи надпреварата от категория ATП 250 именно оттам. Деси няма да успее се прибере за турнира между 7 и 14 ноември, защото снима филм в Лондон и работи по друга лента, на която е и продуцент, а междувременно отново организира „Елхите на Таланта“ - Коледната благотворителна кампания на фондацията й „Стоян Камбарев“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети