Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. София е маратон! Хиляди атлети се пуснаха в масовото бягане

Спорт

София е маратон! Хиляди атлети се пуснаха в масовото бягане

София е маратон! Хиляди атлети се пуснаха в масовото бягане - Tribune.bg
Снимка:

Рекорден интерес към традиционното за столицата събитие

Рекордните над 4000 атлети взимат участие в 35-ото издание на традиционния маратон в София днес. В събитието се включват представители на 48 държави.

Състезанието предлага четири дистанции на желаещите да участват. Най-кратката е масовият старт, чиято дължина ще бъде 3 км. Следващата дистанция е на 10,550 км., последвана от полумаратонската 21,098 км., за да завърши с 42,195 км, допълват от телевизията.

Наградният фонд е внушителните 63 000 лв. плюс 20 000 лв. джакпот. Победителите при мъжете и при жените в класическия маратон ще получат по 8000 лв., подгласниците им – по 4000 лв., класиралите се на трето място – по 2400 лв. и т. н. до 10-то място – 400 лв. Парични награди ще има за всички призьори до 6-то място на 21 км и на 10.5 км, както и за челната тройка при ветераните в маратонската дистанция. За трета поредна година е предвиден паричен бонус за най-бързите софиянци в маратона. Парична награда от по 300 лв. ще получат финиширалите с най-добри времена мъж и жена, родени в София. Парични премии ще има и за медалистите в Държавното първенство, тъй като Софийският маратон ще определи шампионите на 42.195 км.

От 10.00 до 16.00 часа ще се проведе маратонът по следния маршрут: старт при северозападното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" пред националния стадион "Васил Левски", по северозападното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по ул. "Проф. Фритьоф Нансен, наляво по тротоара на бул. "Патриарх Евтимий", наляво по източното пътно платно на бул. "Витоша", наляво по западното пътно платно на бул. "Пенчо Славейков, надясно по северното пътно платно на бул. "България до бул. "П.Ю.Тодоров", обратно по южното пътно платно на бул. "България", надясно по бул. "Петко Каравелов", наляво по бул. "Арсеналски", наляво по бул. "Черни връх", надясно по югоизточното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по западното пътно платно на бул. "Драган Цанков" до ул. "Митрополит Кирил Видински", обратно по източното пътно платно но бул. "Драган Цанков", надясно по югоизточното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"до Орлов мост, преминава по пешеходната зона, по северозападното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до Национален стадион "Васил Левски", където е финала.

Повече информация за частично променените маршрути на масовия градски транспорт можете да намерите ТУК.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети маратон, бягане

Коментари (1)

Виктория Супер мероприятие, браво на организаторите
14.10.2018 13:21 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети