Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. София ще бъде домакин на MONEY+ ВОЛЕЙБОЛНА СУПЕРКУПА при мъжете

Спорт

София ще бъде домакин на MONEY+ ВОЛЕЙБОЛНА СУПЕРКУПА при мъжете

София ще бъде домакин на MONEY+ ВОЛЕЙБОЛНА СУПЕРКУПА при мъжете - Tribune.bg

София ще приеме финалния турнир за престижното отличие като домакин ще бъде носителят на Money+ Волейболна Суперкупа Бургас 2023 - Левски. Турнирът ще се състои от 19 до 21 януари в зала “Левски София” (Garitage Park) като осемте най-добри отбора от първия полусезон в Ефбет Супер Волей 23/24 ще се изправят един срещу друг.

Двойките четвъртфиналисти ще станат ясни след изиграването на всички двубои от 11 кръг в мъжкия ни елит. Пълната програма на турнира ще бъде споделена допълнително.

В зала “Левски София” ще се изиграе и финалният двубой за Money + Купа България - Висша Лига, като финалистите ще бъдат определени след изиграването на полуфиналните срещи.

Организаторите от ВК Левски София и Национална волейболна лига обещават запомнящо се шоу, приканвайки феновете на качествения волейбол да не пропускат възможността да се насладят на волейболния спектакъл.

“От доста години Купата на България не се е провеждала в София и в началото на 2024-та ще зарадваме столичните фенове с волейбол от най-високо ниво. Както и миналата година, очаквам двубоите да са доста оспорвани. Показателен за равностойните сили на тимовете е фактът, че носителят на Купата от миналото й издание, носителят на Суперкупата от тази година, шампионът от изминалия сезон и водачът във временното класиране на Eфбет Супер Волей са четири различни отбора с голям апетит за пореден трофей във витрината си. Домакин на турнира ще е Левски, чиито волейболисти ще се постараят да спечелят втория си трофей за сезона, този път пред своите фенове.По традиция отново ще има Супер Неделя с два финала, когато ще организираме и решаващия двубой за Купата на България във Висшата лига. Притеснявам се само залата да не се окаже тясна и да има фенове, които няма да успеят да си вземат билет навреме”, заяви Атанас Върбанов, който е маркетинг директор НВЛ.

“Волейболен клуб “Левски София” ще има удоволствието и отговорността да бъде домакин на турнира за Купата на България. Ще се радваме да посрещнем претендентите в нашата зала и да предоставим най-добрите условия за отборите, а и за феновете в София, които отдавна очакват този турнир да бъде в столицата. Като носител на Суперкупата нашият отбор ще бъде още по-мотивиран да спечели и това отличие в зала “Левски София”, допълни Давид Давидов, който е съпредседател на ВК Левски София.

ВК Хебър Пазарджик е настоящият носител на Купа България, след като на финала през януари 2023, състезателите, водени от старши треньор Камило Плачи, победиха Дея Спорт с 3-2. Преди това Пазарджиклии грабнаха и Купата през 2022, побеждавайки Нефтохимик 2010 Бургас с 3-1.

ЦСКА София пък е отборът, който има най-много Купи на България във витрината си - 19. Левски ги следват със 17, а 5 имат Нефтохимик 2010 Бургас.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети