Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Спартак Варна с първа победа в елита от 2009 година

Спорт

Спартак Варна с първа победа в елита от 2009 година

Спартак Варна с първа победа в елита от 2009 година - Tribune.bg
Снимка:

Спартак (Варна) постигна първата си победа в елита на българския футбол от 2009 г. насам!

Новаците спечелиха с 3:2 домакинството си на Ботев (Пловдив) от 11-ия кръг на efbet Лига и така спряха серията си от 7 загуби, а освен това зарадваха феновете си с дебютен успех след завръщането в групата на майсторите.

До момента именно Спартак бе единственият отбор без нито един триумф от началото на сезона, но днес той стана факт след попадения през второто полувреме.

Божидар Васев откри в 47-ата минута, а 5 по-късно Мохамед Брахими си вкара автогол и удвои. В 56-ата минута Антоан Бароан намали от дузпа, но в 74-ата Румен Руменов отново даде аванс от 2 гола на домакините, за да може Евлис Ману в добавеното време да оформи крайното 3:2 след пропусната дузпа и добавка.

Въпреки победата обаче Спартак остава на последно място в класирането с 4 точки, но вече има само с 3 по-малко от предпоследния Ботев (Пловдив).

„Канарчетата“ удариха 3 греди, но продължават да се представят отчайващо през сезона и са без успех като гости във всички турнири от месец февруари насам, когато надвиха Арда в Кърджали с 2:0.

Двубоят започна спокойно, като първото по-опасно положение дойде в 6-ата минута. Тогава Реда Рабей центрира отляво, а в наказателното поле Антоан Бароан се бе измъкнал от опеката на противников футболист и стреля, но прати топката покрай вратата. 

При ответната атака Здравко Димитров проби по лявото крило и центрира ниско, но ударът на Ромееш Ивей бе блокиран. 

Домакините продължиха да са по-активни и в 18-ата минута Ивей засече от воле центриране на Виктор Митев, но прати топката над вратата. В ситуациято домакините имаха претенции за нарушение на Самуел Супрайен срещу Божидар Васев, но те не бяха уважени от главния съдия Георги Иванов. 

В следващата атака Рой Херман стреля много хубаво от границата на наказателното поле, но Иван Дичевски боксира, а след рикошет и в гредата топката излезе в ъглов удар, след който не се стигна до сериозна опасност пред вратата на варненци. 

В 43-ата минута Антоан Бароан прати топката на лявото крило, където бе Елвис Ману. Той тръгна навътре и комбинира с Мохамед Брахими. Крилото му върна топката в наказателното поле, но ударът на Ману мина покрай гредата.

Така почивката дойде при нулево реми, но второто полувреме започна вихрено, с истински дъжд от голове, въпреки горещото време в Морската ни столица.

Секунди след подновяването на играта домакините откриха резултата с първия си точен изстрел в срещата. Здравко Димитров проби отляво и центрира по земя в наказателното поле на Ботев, където Божидар Васев засече топката и вкара за 1:0.

Това се случи в 47-ата минута, а в 52-ата Виктор Митев стреля много опасно от свободен удар отдясно, а Мохамед Брахими с глава засече топката в собствената си врата за 2:0 за домакините.

В 55-ата минута съдия отсъди дузпа за гостите за нарушение срещу футболист на Ботев в наказателното поле на Илкер Будинов. В 57-та минута Антоан Бароан бе точен от бялата точка и намали изоставането на „канарчетата“ – 1:2.

В 68-ата минута късметът бе на страната на домакините, след като след техничен удар на Джеймс Ето'о топката се отби за пореден път в гредата на вратата на Спартак 1918 Варна.

В 74-та минута Румен Руменов се оказа най-съобразителен след разбъркване в наказателното поле на гостите и вкара трети гол за Спартак 1918 Варна.

В 90+3 минута на мача съдията отсъди втора дузпа за гостите. Зад топката в 90+5 минута застана Елвис Ману, но вратарят Иван Дичевски успя да спаси. Ману обаче се оказа най-съобразителен и притича и вкара топката във вратата на домакините и оформи крайното 3:2.

Спартак Варна - Ботев Пловдив 3:2
1:0 Божидар Васев (47)
2:0 Мохамед Брахими (52, авт.)
2:1 Антоан Бароан (56, дузпа)
3:1 Румен Руменов (74)
3:2 Елвис Ману (90+5)


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Спартак Варна

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати