Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Специалният блокировач

Спорт

Специалният блокировач

Специалният блокировач - Tribune.bg

„ЛЪВОВЕТЕ“, НА КОИТО РАЗЧИТА БЪЛГАРИЯ!

След 48 г. България пак е домакин на най-престижния волейболен форум. Но страната ни не просто е домакин – с усилията на много големи български волейболисти си е извоювала и статута на световна сила, с която всеки трябва да се съобразява. И ако някой си помисли, че „лъвовете“ не могат да хапят, ще му пожелаем приятно прекарване в бяло-зелено-червената гора, каквато ще представлява зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта от 9 до 18 септември! Защото там „лъвовете“ няма да бъдат 6 или 12, ще бъдат 5 хиляди и ревът им ще се чува надалеч. А когато волейболните „лъвове“ и „лъвовете“ по трибуните се обединят, за всеки става страшно!

ТОЙ НЕ Е ПРОСТО ЦЕНТРАЛЕН, ТОЙ Е ЕМОЦИОНАЛЕН И СПЕЦИАЛЕН БЛОКИРОВАЧ! 

На днешния ден той е рожденик. Навършва 28 години, но неговият празник ще е на игрището от 9 септември, когато излиза със съотборниците си пред горещата българска публика в мачовете от световното първенство! Днешният рожден ден отбелязва в тренировъчна обстановка във Варна с националния отбор. Нищо ново за професионален спортист, особено ако му предстои важен форум, особено ако му предстои най-важният форум – световно първенство, при това у дома!

Той е Светослав Гоцев. Той показа нагледно какво е да си истински национал! Готов във всеки един момент да влезе и да се докаже, изпълнен с ентусиазъм и решителност – това е Светослав Гоцев, който демонстрира как трябва да се играе за националната фланелка и за честта на родината. Централният блокировач направи изключително успешно лято с „лъвовете“ и завърши като блокировач №1 в Лигата на нациите след груповата фаза. Остави в класацията зад себе си далеч по-именити и класни състезатели, подвизаващи се в центъра, и само отсъствието на България от финалната фаза му попречи може би да се превърне в най-добрия блокировач в дебютното издание на новата Лига...

 

Светослав Гоцев е роден е на 31 август 1990 година в Брезник. Юноша на Славия (София). От сезон 2009 година преминава в мъжкия отбор на Пирин (Разлог). Кариерата му в чужбина стартира в Италия, като през сезон 2012/2013 година той подписва във Верона. На следващата година сменя страната и става част от германския Фридрихсхафен. Прави завръщане в Италия, като през 2014/15 е във Волей Милано. На следващата година заминава за Иран. За трети път се завръща в Италия през сезон 2016/2017 и е част от Сора. През изминалия шампионат Гоцев се вихри с екипа на френския Тур, с който става шампион на Франция.

В националния тим на България е извикан за първи път през 2010 година, като неминуемо от тогава до сега е част от състава на „лъвовете“. Избран е за блокировач №1 в европейската лига преди две години и започва постепенно да се налага сред титулярите, като идва настоящето лято, в което способностите му блеснаха с пълна сила.

„Усещаме любовта на феновете навсякъде. Очакванията са ни българите да ни подкрепят и залата във Варна да бъде пълна за световното“, заяви новият любимец на българската публика. 
А тя със сигурност ще вдъхва сили „лъвовете“ и ще бъде още един стимул Слави Гоцев отново да е непробиваема стена в центъра и да запише името си сред най-добрите блокировачи на Мондиал 2018.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети волейбол

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети