Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Според Тото Волф няма да се стигне до спиране на сезона

Спорт

Според Тото Волф няма да се стигне до спиране на сезона

Редица страни в Европа наложиха през последните дни нови блокади, за да ограничат разпространението на коронавирус. Това породи въпроси дали оставащите кръгове във Формула 1 ще могат да бъдат проведени. След днешното състезание на пистата Имола остават стартове в Турция, две надпревари в Бахрейн и Абу Даби. Шефът на Мерцедес Тото Волф изрази оптимизъм, че няма да се стигне до спиране на сезона.

„Според мен затварянето, което се случва в Европа в момента, е различно от онова през пролетта. Тогава бяха спрени всички дейности – ходене на работа, излизане на улицата. Сега – поне от това, което виждам във Франция и Германия – е прекратен или огрантичен достъпът до кръчми, ресторанти, места за забавления. Ходенето на работа е разрешено за хората, които трябва да отидат", заяви Волф.

„Ситуацията със сигурност ще окаже влияние на живота ни. Ще удари тежко отделни индустрии. Но според мен можем да намерим начин да се справим“, добави още той.

„Здравето е на първо място, така че властите на място ще решат дали да ни приемат. Ако според тях рискът е твърде голям, то няма да можем да се състезаваме на съответната писта. Някои или бяха съкратени значително, или бяха принудени да се провеждат изцяло в определен район. Ние пътуваме, имаше много малко COVID случаи и затова не мисля, че сме рискови за регионите, които посещаваме. Но все пак кой съм аз, за да правя такава преценка? Някой с по-добър поглед върху медицинската ситуация ще вземе отношение и ще обясни положението", каза шефът на Мерцедес.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още