Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Спорт, музика и много емоции завладяха Сливен

Спорт

Спорт, музика и много емоции завладяха Сливен

Сливен посрещна второто издание на Младежкия спортен панаир, организиран от асоциация „Докосни дъгата“ и ММС. Много спортни емоции, музика, настроение, усмивки и забавление завладяха терена на стадион „Хаджи Димитър“. В проявата, акцентираща върху здравословния начин на живот, здравословното хранене и физическата активност, се включиха ученици от Спортно училище „Д. Рохов“ в различни спортове, както и клубове по борба, сред които кадетки – национали, футбол, акробатика и бокс.

Сред официалните гости на събитието бяха легендите в борбата Станка Златева, Елица Янкова и Димитър Пехливанов, Илия Илиев от Министерството на младежта и спорта, Райчо Райчев - регионален представител на БФС, началникът на РУО - Сливен Милена Чолакова.

В младежкия спортен панаир основна роля имаха спортните клубове в Сливен, които с огромен ентусиазъм демонстрираха уменията си и нагледно показаха ползите от спортуването и физическата активност.

Шеф-готвач Сали Али от екипа на Шеф Андре Токев коментира с участниците важността и значимостта на здравословното хранене, отправяйки ценни напътствия към спортните таланти и треньорите им.

Спортният празник в града на стоте войводи бе съпътстван от хитовете на популярните музикални звезди Валентина Александрова, Цвети и Светльо от „Експоуз“, чиито изпълнения провокираха много от заредените с добро настроение деца и младежи да се качат на сцената и да се впуснат в танци.

Младежкият спортен панаир е част от дейностите по проекта „Младите хора – Бъдещето на България – отговорни и активни“ на Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година /договор № 25-00-1/11.03.2021 г., проект № НПИМД-Н2-Т4-082/2021/, който има за цел да обедини популярни спортисти, топ готвачи и младежи от цялата страна в различни инициативи, акцентиращи върху здравословен начин на живот, здравословно хранене и физическа активност. Домакин на следващото му издание ще бъде град Смолян на 16 май.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети