Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Спортните федерации се надигат срещу министър Кузманов

Спорт

Спортните федерации се надигат срещу министър Кузманов

Снимка:

Промени ще орежат приходите им и не са предварително дискутирани с централите

Федерациите са силно притеснени от готвените промени в наредбата за финансиране, която ще ореже сериозно парите им. Те се готвят от спортния министър Андрей Кузманов, пише „Блиц“. Промените не са предварително дискутирани с централите и плановете могат да доведат до сериозно брожение.

Подобна политика особено в края на мандата на служебно правителство е крайно изненадваща, още повече, че елитният ни спорт страда от системно недофинансиране в сравнение със световните стандарти.

Според готвените промени отпада социалната част на бюджета на федерациите, която е най-важната. Защото дори да имаме медали от олимпиади, няма ли достатъчно деца и младежи, които да го практикуват, то ефектът от отпуснатите средства се минимализира.

Стигне ли се до приемането на този абсурден и безпринципен бюджет за спорта правен на крак в 11,55, то щетите ще са неописуеми и ще предизвика революция в българския спорт. Още повече, че ще е дело на назначен служебен министър, който дори няма да носи политическа и морална отговорност, смятат федерациите.

Миналата седмица от биатлона се оплакаха публично за намален бюджет, но бързо бе реагирано и щетите бяха минимализирани.  


Топ новини

виж още

Актуална тема