Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Спортните федерации се надигат срещу министър Кузманов

Спорт

Спортните федерации се надигат срещу министър Кузманов

Спортните федерации се надигат срещу министър Кузманов - Tribune.bg
Снимка:

Промени ще орежат приходите им и не са предварително дискутирани с централите

Федерациите са силно притеснени от готвените промени в наредбата за финансиране, която ще ореже сериозно парите им. Те се готвят от спортния министър Андрей Кузманов, пише „Блиц“. Промените не са предварително дискутирани с централите и плановете могат да доведат до сериозно брожение.

Подобна политика особено в края на мандата на служебно правителство е крайно изненадваща, още повече, че елитният ни спорт страда от системно недофинансиране в сравнение със световните стандарти.

Според готвените промени отпада социалната част на бюджета на федерациите, която е най-важната. Защото дори да имаме медали от олимпиади, няма ли достатъчно деца и младежи, които да го практикуват, то ефектът от отпуснатите средства се минимализира.

Стигне ли се до приемането на този абсурден и безпринципен бюджет за спорта правен на крак в 11,55, то щетите ще са неописуеми и ще предизвика революция в българския спорт. Още повече, че ще е дело на назначен служебен министър, който дори няма да носи политическа и морална отговорност, смятат федерациите.

Миналата седмица от биатлона се оплакаха публично за намален бюджет, но бързо бе реагирано и щетите бяха минимализирани.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати