Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Спортните състезания ще бъдат разрешени от следващата седмица! (ОБНОВЕНА)

Спорт

Спортните състезания ще бъдат разрешени от следващата седмица! (ОБНОВЕНА)

Спортните състезания ще бъдат разрешени от следващата седмица! (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Спортният живот в България е близо до своя цялостен рестарт

От следващата седмица по решение на правителството ще бъдат разрешени състезанията за професионалисти и аматьори на открито.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на спорта Красен Кралев са обсъдили мерките, които следва да бъдат спазвани при провеждането на спортни мероприятия със състезателен характер.

Считано от 10.06.2020 г. се разрешават колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи, на открито, с публика, при заетост на местата до 30% от общия им капацитет, при настаняване на зрителите най-малко през 2 седалки или при спазване на дистанция от 1,5 м.

Считано от 15.06.2020 г. се разрешават колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи, на закрито, с публика, при заетост на местата до 30% от общия им капацитет и при настаняване на зрителите най-малко през 2 седалки.

Това нарежда министърът на здравеопазването със своя заповед, издадена днес.

Припомняме, че от 5 юни беше разрешено на феновете да има 30% заетост от капацитета на стадионите по време на мачове. Efbet лига подновява кампанията с два мача в петък, 5 юни - Локомотив Пд - Етър и дербито на 25-ия кръг между съставите на Левски и Лудогорец.

До този момент бяха позволени спортни занимания за всички възрастови групи, но без състезателен характер.

Това е поредната добра новина за българския спорт, след подновяването на футболния шампионат, допускането на зрители за мачовете от Първа лига и отварянето на фитнес центровете, фитнес залите, басейните и плувните комплекси.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати