Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Спортните състезания ще бъдат разрешени от следващата седмица! (ОБНОВЕНА)

Спорт

Спортните състезания ще бъдат разрешени от следващата седмица! (ОБНОВЕНА)

Снимка:

Спортният живот в България е близо до своя цялостен рестарт

От следващата седмица по решение на правителството ще бъдат разрешени състезанията за професионалисти и аматьори на открито.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на спорта Красен Кралев са обсъдили мерките, които следва да бъдат спазвани при провеждането на спортни мероприятия със състезателен характер.

Считано от 10.06.2020 г. се разрешават колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи, на открито, с публика, при заетост на местата до 30% от общия им капацитет, при настаняване на зрителите най-малко през 2 седалки или при спазване на дистанция от 1,5 м.

Считано от 15.06.2020 г. се разрешават колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи, на закрито, с публика, при заетост на местата до 30% от общия им капацитет и при настаняване на зрителите най-малко през 2 седалки.

Това нарежда министърът на здравеопазването със своя заповед, издадена днес.

Припомняме, че от 5 юни беше разрешено на феновете да има 30% заетост от капацитета на стадионите по време на мачове. Efbet лига подновява кампанията с два мача в петък, 5 юни - Локомотив Пд - Етър и дербито на 25-ия кръг между съставите на Левски и Лудогорец.

До този момент бяха позволени спортни занимания за всички възрастови групи, но без състезателен характер.

Това е поредната добра новина за българския спорт, след подновяването на футболния шампионат, допускането на зрители за мачовете от Първа лига и отварянето на фитнес центровете, фитнес залите, басейните и плувните комплекси.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още