Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Стан Вавринка отказа участие на Sofia Open

Спорт

Стан Вавринка отказа участие на Sofia Open

Стан Вавринка отказа участие на Sofia Open - Tribune.bg

Носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка (Швейцария) отказа участие на турнира по тенис Sofia Ореn през следващата седмица заради контузия.

Седмото издание на надпреварата с награден фонд 597900 евро започва днес с квалификации в зала "Арена Армеец" в българската столица.

Вавринка имаше добра седмица и достигна да полуфиналите на надпреварата във френския  град Метц, но заради травма  в лявото бедро прекрати участие във вчерашния полуфинал още в началото на първия сет при 1:2 гейма срещу Александър Бублик (Казахстан).

37-годишният швейцарец стартира от квалификациите в Метц, а във втория кръг елиминира четвъртия в света Даниил Медведев (Русия), записвайки първата си победа над играч от топ 5 на световната ранглиста от повече от две години и половина. В  последствие, обаче, контузията попречи на ветерана да се бори за първо класиране на финал в тура на АТП от октомври 2019 година.

Вавринка, който е 284-и в световната ранглиста в момента, получи "уйлд кард" и трябваше да участва в София за трети път. Той записа най-доброто си представяне в българската столица с достигането до полуфиналите при дебюта си през 2018 година.

Швейцарецът ще бъде заменен в основната схема от 138-и в класацията на АТП Александър Вукич (Австралия), който ще играе в първия кръг срещу италианеца Фабио Фонини.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Sofia Open 2022., тенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети