Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Стана ясен отборът ни за купа "Дейвис" за Нова Зенландия

Спорт

Стана ясен отборът ни за купа "Дейвис" за Нова Зенландия

Стана ясен отборът ни за купа Дейвис за Нова Зенландия - Tribune.bg

Капитанът на националния отбор по тенис Валентин Димов обяви състава за гостуването на Нова Зеландия в плейофите за влизане в Световна група I на турнира за Купа "Дейвис".

Мачовете ще се играят на твърд корт на 4 и 5 февруари. При успех България ще постигне историческо класиране за Световна група I на турнира

В тима са включени Димитър Кузманов (№182 в световната ранглиста), Александър Лазаров (№304), Александър Донски (№607) и Пьотр Нестеров (№773). Именно четиримата класираха отбора ни за този мач. През миналата година България постигна победи над Парагвай и Южна Африка в София. Асистенти на Валентин Димов ще бъдат кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на отбора проф. д-р Георги Попов.

В момента Александър Лазаров, Александър Донски и Пьотр Нестеров тренират в България, а Димитър Кузманов ще се присъедини към отбора в Нова Зеландия. Националите ще проведат лагер в Крайстчърч (Нова Зеландия). Именно там ще се проведе и срещата за Купа "Дейвис".

„Настроението е добро. Момчета изиграха мачове от началото на годината. Алекс Лазаров беше на Юнайтед Къп, а успя да играе и на турнир в Нова Зеландия. Така той е запознат с атмосферните условия и часовата разлика. Димитър Кузманов е също в този район, а това е още един плюс. Надявам се всички да сме живи и здрави и да покажем добър тенис в мачовете", коментира Валентин Димов пред сайта на БФТ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети