Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Станимира Петрова се класира за финала на Купа "Странджа"

Спорт

Станимира Петрова се класира за финала на Купа "Странджа"

Станимира Петрова се класира за финала на Купа Странджа - Tribune.bg
Снимка:

Светлана Каменова и Мелис Йонузова са с бронзови медали.

Станимира Петрова стигна безпроблемно до финал в 72-ото издание на Купа „Странджа“. Националката на България ще спори за титлата при 57-килограмовите в надпреварата, която продължава в зала „София“.

И в полуфинала Петрова отново бе категорична. Тя се наложи над Юлия Циплакова с 5:0 (30:27, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27) съдийски гласа. Многократната европейска и световна медалистка записа поредния си много силен мач, в който демонстрира отлична физическа форма. Петрова държеше далечна дистанция и с отлично придвижване по ринга контрираше действията на украинката.

За съжаление няма да видим български финал в категория до 57 килограма, след като Светлана Каменова бе спряна на полуфинал. Тя отстъпи пред рускинята Карина Тазабекова с неединодушно решение – 2:3 гласа (29:28, 29:28, 28:29, 28:29, 28:29). Първата българка с медал от Световно първенство показа много добра защита и почти не допусна точни попадения, но съдиите прецениха, че не е успяла да доминира достатъчно на ринга. Каменова все пак направи завръщане след 4-годишна пауза с бронзов медал.

Бронз и за Мелис Йонузова. Ден, след като елиминира световната шампионка в категория до 69 килограма – Бусеназ Сюрменелъ от Турция, българката отстъпи на представителката на Казахстан – Валентина Халзова. Мелис хвърли много сили и отново бе доста активна на ринга, но за съжаление този път трябваше да се задаволи с равностоен мач и поражение.

LAP.bgLAP.bg


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати