Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Станимира Петрова остана без акредитация в Делхи!

Спорт

Станимира Петрова остана без акредитация в Делхи!

Станимира Петрова остана без акредитация в Делхи! - Tribune.bg
Снимка:

Предстои остра реакция от страна на спортното министерство и лично на министър Красен Кралев

Международната асоциация по бокс (AIBA) взе акредитацията на българската състезателка Станимира Петрова за провеждащото се в Делхи Световно първенство за жени, заради обвиненията ѝ към съдиите в корупция. Това пише авторитетният сайт insidethegames.biz, цитиран от Новспорт.

Петрова направи изявленията след загубата с 2:3 вчера от представителката на домакините Соня, в категорията при 57-килограмовите.

Треньорът на българката – Петър Лесов, златен медалист от Олимпийските игри през 1980 година в Москва, вече загуби акредитацията си, след като хвърли бутилка на ринга, в знак на протеста срещу съдийското решение.

Асоциацията взима решението да отстрани Петрова с мотивите за „неприемливо и неспортсменско поведение”.

„Българската боксьорка Станимира Петрова показа неподходящо поведение на финала на срещата”, заяви изпълнителният директор на асоциацията Том Вигретс.

„След 197 състезания в рамките на 5 дни, проведени под най-високите стандарти в спорта, г-ца Петрова направи грешни и подвеждащи изказвания по адрес на официалните лица на AIBA. Освен това тя показа неуважение към своя противник, съдиите, реферът на срещата, а също така и на организаторите на асоциацията. За съжаление действия ѝ бяха повлияни от нейния треньор, който не уважи и се опита да накърни този спорт, който ние всички обичаме и браним”, заяви протежето на скандалния нов шеф на АИБА Гафур Рахимов.

Според информация на NOVSPORT, предстои остра реакция от страна на ММС и лично на министър Красен Кралев. В момента се подготвя протестно писмо за безобразията на Световното първенство по бокс в Делхи, което ще бъде изпратено в МОК.

Това може да се окаже последния пирон в ковчега на АИБА, която след избора на скандалния Гафур Рахимов води бокса към изключване от програмата на Олимпийските игри. Решение за това предстои да се вземе съвсем скоро...

Узбекът Рахимов е свързван с криминалните среди в Русия, като е подозиран в пране на пари, връзки с престъпни групи за разпространение на наркотици, корупция и печатане на фалшиви пари. По тази причина през 2000 година на него му бе отказана акредитация за Олимпиадата в Сидни.

Иначе Международната асоциация по бокс се сблъсква с редица съдийски скандали в миналото, какъвто е случаят с Олимпийските игри в Рио през 2016 година. Това принуди Международния олимпийски комитет (МОК) да постави независими наблюдатели при съдиите на провелата се Младежка Олимпиада в Буенос Айрес през изминалия месец.


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети