Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Стара Загора с обновената закрита писта за лека атлетика

Спорт

Стара Загора с обновената закрита писта за лека атлетика

Стара Загора с обновената закрита писта за лека атлетика - Tribune.bg
Снимка:

Съоръжението беше открито от спортния министър Красен Кралев и кмета Живко Тодоров

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Стара Загора Живко Тодоров откриха обновената закрита писта за лека атлетика, която се намира над стадион Берое.

„Стара Загора е най-големият лекоатлетически център в България в момента. Искам да благодаря на Общината и кмета на града за това, което правят за българския спорт. Има много деца, които желаят да се занимават с този прекрасен спорт и пожелавам на всички успех. Надявам се, че тези успехи, които в момента има в Стара Загора, ще бъдат още по-големи след реконструирането на залата. Наистина в момента кметът прави много за спорта в града и мога от наша страна да обещая, че ще има само подкрепа за новите начинания, които предстоят пред старозагорската общественост, старозагорския спорт“. Това каза министър Кралев по време на официалното откриване на реновираното спортно съоръжение.

На събитието присъстваха още зам.-кметът на града Янчо Калоянов, зам. областният управител Димитър Драчев, съветникът на министъра Гошо Гинчев, спонсорът на клуба по лека атлетика „Берое“ Иван Колев, общинските съветници от ГЕРБ Гочо Карагьозов, Тенко Тенев и др.

Стара Загора заема изключително стратегическо място в подготовката на най-добрите атлети в България.

Красен Кралев сподели, че основната причина е енергията и дейността на кмета и на спонсора Иван Колев.

 „Това е най-добре подреденият и организиран лекоатлетически клуб въобще в държавата. Този успешен модел искам да дам за пример на всички лекоатлетически клубове и те трябва да вървят по този път, за да могат да постигат и по-добри резултати“, посочи спортният министър, като добави, че „Берое“ е най-добрият лекоатлетически клуб от години по всички показатели в България и всички усилия, които общината прави се връщат в обществото.

Ремонтът е на стойност около 600 000 лв., като средствата за него са субсидия от бюджета на общината.

„Благодаря на министър Кралев, че винаги е подкрепял Стара Загора. В негово лице имаме един истински партньор и човек, който е на линия във всеки един момент и е готов да помогне. С Иван Колев планираме през следващата година да организираме подгряващата писта и санирането на тази сграда, така че комплексът да придобие завършен вид“, заяви кметът на града Живко Тодоров.

В залата за лека атлетика е извършен ремонт на покрива и е положена нова настилка на пистата за бягане. Ремонтиран е и секторът за хоризонтални скокове, монтирано е легенче на скочището за овчарски скок. Подобрена е осветеността на залата с подмяната на осветителните тела в западната ѝ част.

Присъстващите медии в залата се обърнаха към министърът на младежта и спорта с въпрос дали след толкова подобрения на спортната инфраструктура, градът заслужава да има и многофункционална спортна зала.

„Аз мисля, че заслужава, но е необходимо да се направи много точна преценка какъв да бъда капацитетът, за да може това съоръжение да се поддържа по-лесно и да бъде от полза на старозагорските клубове. Колкото по-скъпа е залата, наемът за ползването ѝ е по-висок и той

става непосилен за част от клубовете“, каза министър Кралев, като изрази готовност за консултации по всяко време с кмета на Стара Загора.

„Живко Тодоров ще има необходимото съдействие от моя страна за реализирането на един обект, който да е икономически изключително добре обоснован, за да не се налага след време да се харчат много пари за поддръжката на залата“, допълни Красен Кралев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати