Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Старт на Мултиевропейските игри по таекуондо в „Асикс Арена“

Спорт

Старт на Мултиевропейските игри по таекуондо в „Асикс Арена“

Старт на Мултиевропейските игри по таекуондо в Асикс Арена - Tribune.bg
Снимка:

Бяха открити от министър Красен Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри второто издание на Мултиевропейски игри по таекуондо в олимпийска версия, което се провежда в „Асикс Арена“.

В състезанието участват над 2000 състезатели от близо 50 държави. Първенство включва деца, кадети, юноши и девойки, младежи до 21 г., мъже и жени.

„Добре дошли на всички наши гости, състезатели, треньори, ръководители и съдии. България винаги е била добър домакин на състезания от най-висок ранг и вярвам, че ще имате прекрасни изживявания в нашата страна. Убеден съм, че ще се чувствате отлично в ръцете на президента на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев. За нас е огромна чест, че сме домакини за втори пореден път на Мултиевропейски игри по таекуондо и се надявам този формат на състезанието да набира все по-голяма популярност. Таекуондо е един от най-бързо развиващите се спортове в България, който през последните години ни носи много успехи. Това е и един от най-социалните спортове, защото много деца и млади хора се занимават с таекуондо в България. Надявам се публиката да проследи изключително вълнуващи срещи и пожелавам успех на всички“, заяви в приветствието си Красен Кралев.

Президентът на Българската федерация и първи вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз Слави Бинев благодари на спортния министър за подкрепата, а почетният председател на Европейския таекуондо съюз Парк Су Нам връчи на Кралев плакет от името на организацията.

ММСММС

По време на церемонията по откриването Парк Су Нам обяви, че Слави Бинев е избран за председател на новоучредената федерация по тоекуондо на държавите от Европейския съюз.

На откриването присъстваха още Н.Пр. Джънг Джингю – посланик на Република Корея в България, председателят на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор Живко Вангелов, заместник-председателите на Българския олимпийски комитет Любо Ганев и Красимир Инински, ректорът на НСА „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев и др. В София е и първият олимпийски шампион в историята на таекуондо Майкъл Маручос от Гърция.

В първия ден от състезанието българският отбор спечели отборната титла в дисциплината All round breaking (техническо чупене). В отделните категории на тази дисциплина нашите състезатели завоюваха общо 42 медала, 13 от които златни. Българите спечелиха три титли и в спаринга – на Ерика Карабелова при момичетата до 36 кг, Елина Крумова при момичетата до 37 кг и Станислав Митков при момчетата до 36 кг.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати