Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Стартира Волейболна съдийска академия

Спорт

Стартира Волейболна съдийска академия

Стартира Волейболна съдийска академия - Tribune.bg
Снимка:

С протоколно решение № 4 от 29.03.2018 г. ИС на НСКВ утвърди предложение на Комисията по правилата на играта, квалификацията и международната дейност за стартиране на Волейболна съдийска академия. От регионалните отговорници бяха предложени 29 перспективни млади съдии за участие в проекта. 

На 20.01.2019 г. в град Казанлък се състоя първото организирано мероприятие на Волейболната съдийска академия, на което бяха проведени изпитни тестове, включващи правилата на волейболната игра, нивото на познание на английски език и изискуемия от Международната федерация по волейбол (FIVB) коефициент BMI (Body Mass Index).

На мероприятието присъстваха 21 кандидати. За отсъстващите по уважителни причини участници в проекта бе проведен допълнителен изпит в офиса на Българска федерация по волейбол.

Събитието в град Казанлък, организирано със съдействието на г-н Деко Григоров (заместник председател на УС на БФВ) посети и президентът на Българска федерация по волейбол г-н Данчо Лазаров, който поздрави участниците и им пожела успех.

В изпълнение на утвърдените критери: получени резултати от тестовете, поставени оценки от техническите делегати през есенния полусезон на шампионатите и коефициента BMI, във Волейболната Съдийска Академия продължават 16 от предложените 29 кандидати.

Утвърдените 16 участници избраха свои ментори (действащи международни съдии), съвместно с които продължават развитието на своята квалификация. В зависимост от постигнатите резултати, най-добре представилите се ще получат възможност през 2021 г. да кандидатстват за придобиването на международна категория!


 

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети