Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Стартира Волейболна съдийска академия

Спорт

Стартира Волейболна съдийска академия

Стартира Волейболна съдийска академия - Tribune.bg
Снимка:

С протоколно решение № 4 от 29.03.2018 г. ИС на НСКВ утвърди предложение на Комисията по правилата на играта, квалификацията и международната дейност за стартиране на Волейболна съдийска академия. От регионалните отговорници бяха предложени 29 перспективни млади съдии за участие в проекта. 

На 20.01.2019 г. в град Казанлък се състоя първото организирано мероприятие на Волейболната съдийска академия, на което бяха проведени изпитни тестове, включващи правилата на волейболната игра, нивото на познание на английски език и изискуемия от Международната федерация по волейбол (FIVB) коефициент BMI (Body Mass Index).

На мероприятието присъстваха 21 кандидати. За отсъстващите по уважителни причини участници в проекта бе проведен допълнителен изпит в офиса на Българска федерация по волейбол.

Събитието в град Казанлък, организирано със съдействието на г-н Деко Григоров (заместник председател на УС на БФВ) посети и президентът на Българска федерация по волейбол г-н Данчо Лазаров, който поздрави участниците и им пожела успех.

В изпълнение на утвърдените критери: получени резултати от тестовете, поставени оценки от техническите делегати през есенния полусезон на шампионатите и коефициента BMI, във Волейболната Съдийска Академия продължават 16 от предложените 29 кандидати.

Утвърдените 16 участници избраха свои ментори (действащи международни съдии), съвместно с които продължават развитието на своята квалификация. В зависимост от постигнатите резултати, най-добре представилите се ще получат възможност през 2021 г. да кандидатстват за придобиването на международна категория!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети