Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Стефка Костадинова: Радвам се за Магучих, човешките възможности са без граница

Спорт

Стефка Костадинова: Радвам се за Магучих, човешките възможности са без граница

Стефка Костадинова: Радвам се за Магучих, човешките възможности са без граница - Tribune.bg
Снимка:

Радвам се, че световният рекорд в скока на височина за жени вече е 210 см. Бях сигурна, че това все някога ще се случи. Постижението на украинката Ярослава Магучих е историческо не само защото подобрява един останал непокътнат 37 години рекорд, но и защото тези 210 см доказват, че човешките възможности са без граница и оборват песимистите с техните твърдения преди време, че някои рекорди в атлетиката ще са вечни. Това заяви председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, след като 37-годишният й световен рекорд в скока на височина бе подобрен днес от украинката Ярослава Магучих.

Магучих скочи 210 см в спирката от Диамантената лига в Париж, с което подобри с 1 см постижението на Костадинова от Световното първенство в Рим през 1987 г.

"Преди месец в Рим бях сред официалните лица наградили Магучих, след като спечели европейско злато. По време на церемонията силно я прегърнах и й пошепнах в ухото, че е готова за световен рекорд. Дори се засмяхме, защото й казах, че още на Олимпиадата в Париж може да скочи 207 см и след това вече да се цели в 210 см. И ето, че тя го направи, при това точно в Париж, но малко преди Олимпиадата. Поздравявам още веднъж Магучих, желая й нови победи и рекорди, но и не спирам да вярвам, че един ден рекордът отново ще бъде български", добави Костадинова.

"Има някаква символика в това, че новината ме застига в Рим, където съм на посещение и където преди 37 години скочих тези прословути 209 см. Сега Магучих скочи 210 см в Париж, където може би също символично след дни започват Олимпийските игри", каза още тя


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство с третия мандат?
Покажи резултати Скрий резултати