Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Стефка Костадинова ще съди шведски журналист за клевета

Спорт

Стефка Костадинова ще съди шведски журналист за клевета

Стефка Костадинова ще съди шведски журналист за клевета - Tribune.bg
Снимка:

В телевизионно предаване в родината си Патрик Еквал заяви, че тя е употребявала допинг при поставянето на своя рекорд през 1987 година

Световна рекордьорка в скока на височина, олимпийска шампионка и президент на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова заплаши със съд шведския журналист, който в телевизионно предаване в родината си заяви, че тя е употребявала допинг при поставянето на своя рекорд през 1987 година, като отправи такива обвинения и към други български спортисти от този период.

При участието си в телевизионна викторина Патрик Еквал хвърли обвинението към Костадинова, въпреки че друг участник в предаването го предупреди, че може да бъде съден за твърдението си. 

Стефка Костадинова от своя страна отговори на грозното обвинение.

Ето нейното изявление:

„Според разпространени в българските медии информации някакъв шведски журналист е наговорил в някакво тв предаване обидни и неверни думи по мой адрес. Яростта му била породена от световния рекорд на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от постижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща световния рекорд в зала с 208 см. Въпросният господин бил наклеветил публично и всички български атлетки от миналото, зачерквайки техните успехи. Ако това е така, заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт възнамерявам да си потърся правата в съда“, каза в обръщение към медиите Костадинова днес.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети