Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Стефка Костадинова ще съди шведски журналист за клевета

Спорт

Стефка Костадинова ще съди шведски журналист за клевета

Снимка:

В телевизионно предаване в родината си Патрик Еквал заяви, че тя е употребявала допинг при поставянето на своя рекорд през 1987 година

Световна рекордьорка в скока на височина, олимпийска шампионка и президент на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова заплаши със съд шведския журналист, който в телевизионно предаване в родината си заяви, че тя е употребявала допинг при поставянето на своя рекорд през 1987 година, като отправи такива обвинения и към други български спортисти от този период.

При участието си в телевизионна викторина Патрик Еквал хвърли обвинението към Костадинова, въпреки че друг участник в предаването го предупреди, че може да бъде съден за твърдението си. 

Стефка Костадинова от своя страна отговори на грозното обвинение.

Ето нейното изявление:

„Според разпространени в българските медии информации някакъв шведски журналист е наговорил в някакво тв предаване обидни и неверни думи по мой адрес. Яростта му била породена от световния рекорд на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от постижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща световния рекорд в зала с 208 см. Въпросният господин бил наклеветил публично и всички български атлетки от миналото, зачерквайки техните успехи. Ако това е така, заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт възнамерявам да си потърся правата в съда“, каза в обръщение към медиите Костадинова днес.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още