Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Стилиян Петров обяви решението си за президентския пост в БФС

Спорт

Стилиян Петров обяви решението си за президентския пост в БФС

Стилиян Петров обяви решението си за президентския пост в БФС - Tribune.bg
Снимка:

Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров обяви окончателно, че не възнамерява да се кандидатира за президент на БФС.

"Зная, че мнозина биха ме подрепили за позицията президент на БФС. Разговарял съм с доста хора, няма да го крия. Това ме радва и мисля, че съм си заслужил това внимание. Водил съм много разговори, но абсолютно до нищо не се стигна. Аз съм поел ангажимент към съвсем друг проект в момента. Така че моят отговор е не на въпроса дали Стилиян Петров ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз", заяви бившият национал пред Хоризонт.

Той за пореден път заяви, че Бербатов е най-подходящият човек за пост.

"За да се кандидатира човек за президент на Българския футболен съюз, то той трябва да е изцяло в България. Аз не живея постоянно в България. Моите цели и виждания са в съвсем друга посока. Говорил съм с доста хора. Мисля, че има по-силни кандидати от мен. Доста хора, когато получат такова предложение, опция, оферта, скачат с двата крака. Не забравяйте, че на футболистите егото ни е малко в повече. Ние си мислим, че знаем да управляваме и знаем всичко. Аз си зная моите възможности. Аз зная, че това е една идея и когато стана в по-напреднала възраст, може би ще дойде отново. Но в момента аз не съм правилното лице и човек, който може да направи тази промяна.

Аз бих подкрепил Митко Бербатов за президент на БФС. Чета, че доста хора написаха и коментират как той нямал управленски опит, не знаел. Човекът, който трябва да направи промяната, трябва да е нов, да не е бил в тези среди. Той може да изгради един много силен екип и състав. Когато имаш силен екип, то и ти ще си силен. Човекът, който трябва да поеме БФС, трябва да е чист, прозрачен, да има идея, визия и трябва да знае какви са целите и как ще се постигне тези цели. Въртят се едни и същи имена, които са минали през тази система. Време е да се подкрепи нов човек, който ще е различен, има различно виждане. Човек с нови идеи и визия", коментира Стенли.


Коментари (1)

Тартаковер Никога не съм имал високо мнение за интелектуалните възможности на Стилиян. За разлика от футболните му, които бяха впечатляващи.
Обаче това което казва за Бербатов, споделям напълно. Според мен, вероятно и според много като мен, Бербо е добър избор за шеф на БФС. Млад, интелигентен, с прекрасни футболни познания и много връзки и приятелства в чужбина. Плюс това не се е проявил като корумпиран мъж, надявам се да не го прояви и в бъдеще. Стига самият той да има желание да поеме футбола у нас.
06.02.2021 22:46 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети