Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Стойчо Младенов: Бойко Борисов е най-големият в държавата

Спорт

Стойчо Младенов: Бойко Борисов е най-големият в държавата

Стойчо Младенов: Бойко Борисов е най-големият в държавата - Tribune.bg
Снимка:

Имам апел - да узаконят професията „треньор“ и да дадат юридическа възможност той да бъде защитен, каза Стойчо Младенов

Бих отправил един апел, защото виждам, че ако не се обърнем към най-големия в държавата, нищо не може да стане. Апелът ми към г-н Бойко Борисов и към спортния министър Красен Кралев, които са положително настроени към футбола и спорта - да узаконят професията "треньор" и да дадат такава юридическа възможност на треньора, че да бъде защитен. Това заяви Стойчо Младенов по време на пресконференция.

"Футболът и в частност треньорите трябва да се възползват от любовта на министър-председателя Бойко Борисов към спорта, за да постигнат утвърждаването на професията в страната", подчерта легендата на ЦСКА.

По думите му досегашният президент на БФС Борислав Михайлов и футболният съюз не са направили нищо "за самочувствието, увереността и знанието на треньорите". "Това е бич за нашия футбол. Най-важният кадър в един клуб е старши треньорът“, обясни Младенов. И допълни:“ При нас старши треньорът е господин Никой. Бих казал, че тук 90% от треньорите са - нека да не прозвучи обидно за тях - мижитурки, защото не си отстояват името, авторитета, позицията.“

Държавата няма интерес футболът да не се развива. Футболът трябва да е печеливш, да се развива, допълни той.

"Казах за А група колко специалисти без лиценз работят, а вие знаете ли в детско-юношеския футбол колко има? Ние осакатяваме всяко поколение именно с такива хора, които нямат нужните знания да ръководят дадена възрастова група. От всичко най-много страдат децата. Условията за работа са мизерни - терени, база, пособия, екипировка. Ти трябва не само да му показваш как да рита топката, а да го изграждаш като психика, интелект и възпитание", добави Младенов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати