Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Стойчо Стоев даде интервю 10 дни след като напусна Локо София

Спорт

Стойчо Стоев даде интервю 10 дни след като напусна Локо София

Стойчо Стоев даде интервю 10 дни след като напусна Локо София - Tribune.bg

Върнах се в Локо София не да преживяваме, но не се получи, откровен е доскорошният треньор на "червено-черните"

Стойчо Стоев вече не е начело на Локомотив София. Специалистът взе решение преди паузата за националните отбори да напусне поста старши треньор, заради поредицата от слаби игри и резултати. Те натежаха и това доведе до промяната. Червено-черните бяха поети от бившия играч на тима Данило Дончич. За всичко това и колко трудно решение е взел, „Тема Спорт“ потърси Стойчо Стоев за кратко интервю.

Г-н Стоев, десет дни след решението да напуснете родния Локомотив София, промени ли се нещо във възгледите ви, преосмислихте нещата?

– Решението беше назряло в мен, не е изведнъж. Така се случи, че последният мач с Етър беше неубедителен, загубихме у дома с 1:3, и това натежа. 

Имаше ли шанс да останете още, да направите компромис със себе си и да преглътнете и този път?

– Аз направих доста компромиси със себе си. Накрая не мисля, че беше удачно да продължавам с тях. Нямаше смисъл.

Толкова трагични ли бяха нещата в Локомотив София?

– Просто не се получиха нещата. Не е това, което ми се искаше, като отбор да видя. Върнах се в Локомотив София не да преживяваме или да се борим да не изпаднем. А да се опитам да направя състав, с когото да се съобразяват всички противници в Първа лига. Но по ред причини не се получи и затова взех решението да напусна поста. Нямаше смисъл да продължаваме в тази насока. Можех да остана, защото не съм имал някакви други причини освен моите лични. А именно, че виждах, че това, което искам по никакъв начин не се реализира, като идеи на терена. Това беше основното. По-добре евентуално друг треньор да се опита да извади Локомотив София от състоянието, в което се намира, от тази летаргия, в която бе изпаднал.

Не му отива това положение на Локо София…

– Точно така. Все пак това ми е родният клуб. И ако бях на друго място, с такава цел, може би нямаше да взема това решение. Но тук става въпрос за моя дом – за Локомотив София и аз не се чувствах окей. Ако беше друг отбор надали щях да се съглася да го поема. Знаех колко е трудно с издръжката, защото почти само един човек се е заел с нея и не е лесно. Но на Локомотив нямаше как да откажа.

Значи не съжалявате за решението си да поемете отбора, сега през призмата на времето?

– Не, няма за какво да съжалявам. Може би щях да съжалявам, ако бях отказал поканата. Все пак говорим за Локомотив, нищо че изпитах сериозни трудности, чисто спортно-технически говоря. Но това пак казвам си ми е родният клуб и нямаше как да откажа.

Чисто организационно и селекционно имахте ли някакви забележки, различия с ръководството?

– Селекциите се определят спрямо бюджета, с който разполагаш. Дали ще бъдат тези състезатели или техният еквивалент – нямаше да има разлика. Не бих казал, че имам някакви претенции спрямо ръководството.

Значи не са били те проводника за вашето решение?

– Не, в никакъв случай. Ние не се познаваме от вчера с почти всички, които работят в клуба, включително и собственика. Нашите отношения винаги са били хем професионални, хем приятелски. В това отношение аз нямах проблеми и благодаря.

Сега предстои дерби със Славия, който също не е в добра форма напоследък. Какво очаквате от сблъсъка?

– Когато дойде нов треньор в началото винаги има някакъв импулс. Дано се получи, ако стане да се запази и така… И в Славия имат своите проблеми. Отборът, който загуби в това дерби може да затъне и да се срине още повече. Затова този мач е изключително важен и за двата отбора. Победата в него ще вдъхне някаква надежда и малко повече увереност на спечелилия. 

Данило Дончич потърси ли ви за съвети и информация относно отбора?

– Не, той достатъчно добре ще си види в тренировъчния режим състоянието на отбора и качествата на футболистите. Сам ще си преценява. Това да се обадиш на предишния треньор според вече е отживелица. Всеки наставник си има совите виждания за развитие на отбора, както и наблюдения и се стреми да си ги изпълнява.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети