Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Страхотна победа! България с голям обрат над Германия преди битките в Пловдив!

Спорт

Страхотна победа! България с голям обрат над Германия преди битките в Пловдив!

Страхотна победа! България с голям обрат над Германия преди битките в Пловдив! - Tribune.bg
Снимка:

Селекцията на Силвано Пранди спечели драматичната битка, продължила 2 часа и 36 минути

България победи Германия след знаменит обрат от 0:2 до 3:2 (26:28, 18:25, 25:23, 25:19, 15:10) в последната си среща от четвъртата седмица на Волейболната лига на нациите в Бразилия. Селекцията на Силвано Пранди спечели драматичната битка, продължила 2 часа и 36 минути, записвайки четвъртата си победа в Лигата на нациите. Така България се завръща вкъщи за турнира от петата седмица в Пловдив в отлично настроение и с по две победи повече от други два от отборите претенденти - Австралия и Португалия, съобщава Българската федерация по волейбол.

Цветан Соколов стана топреализатор за успеха над Германия с 21 точки, Мартин Атанасов (2 блока) и Розалин Пенчев добавиха по 11 точки, безпощадният в тайбрека Светослав Гоцев записа 9 (3 блока), а Красимир Георгиев направи 6 успешни блокади и записа 8 точки. Пранди започна със Соколов, Пенчев, Атанасов, Гоцев, Георгиев, Сеганов и либеро Владислав Иванов, като само във втория гейм Пламен Шекерджиев стартира вместо Розалин, а от този втори гейм либеро бе Петър Каракашев.

Освен Шекерджиев участие в срещата записаха Радослав Парапунов, Владимир Станков, Мартин Иванов и Теодор Тодоров.

България водеше с точка при първото техническо прекъсване в мача, след което успя да натрупа аванс от 4 до 14:10. Тук бе повратният момент, при който след наша грешка и още пет поредни точки за Германия при сервис на Хирш съперникът се оттегли с преднина от 16:14 при второто техническо прекъсване. С атака на Соколов и блок на Красимир Георгиев България изравни, след което последва игра точка за точка до 21 равни. Две атаки на Фром доведоха до брейк за немците и 21:23. При 22:24 дойдоха първите два геймбола за съперника, но с две успешни атаки на Соколов резултатът бе изравнен. Ключова се оказа блокада на Бьоме срещу Соколов при следващото разиграване, което ни попречи на свой ред да стигнем до геймбол. В крайна сметка Германия успя да измъкне гейма с 28:26.

Във втората част след 3:2 последва период на разконцентриране и 5 поредни точки за Германия, довели до 3:7. Първото техническо прекъсване дойде при 4:8, а до второто немците удвоиха аванса си - 8:16. България загуби гейма с 18:25 и съперникът поведе с 2:0.

В третия гейм Германия поведе с 6:3, но с атака на Розалин Пенчев и блокади на Мартин Атанасов и Красимир Георгиев България изравни. И отново започна игра точка за точка. При първото техническо прекъсване Германия водеше 8:7. След 10:10 при сервис на Гоцев България записа две поредни точки и поведе 12:10. При второто техническо прекъсване България поведе с 16:14. Немска грешка и блок на Сеганов доведоха до 4 точки аванс - 18:14. Германия обаче успя да стопи преднината ни само до точка при 19:18. Съперникът дори изравни за 21:21. България все пак поведе 24:22 - германците отразиха с отлична защита атака на Соколов, но "лъвовете" все пак спечелиха частта с 25:23 и намалиха до 1:2 гейма.

Първото техническо прекъсване в четвъртия гейм дойде при 8:7 за България след успешна атака на Цветан Соколов, който сам поиска и видеоповторение, за да коригира съдийска грешка. След ас на Мартин Атанасов и германска грешка при следващото му изпълнение България поведе с 11:8. Прекрасна единична блокада на Красимир Георгиев доведе до 4 точки аванс и 13:9. Второто техническо прекъсване дойде при 16:13. След добра игра в защита на Каракашев при дълго разиграване и успешна атака на Соколов България поведе 18:14. Успешна атака на Мартин Атанасов направи аванса ни 5 точки при 20:15. С бомбена атака на Розалин Пенчев България спечели частта с 25:19 и изравни геймовете - 2:2.

Тайбрекът започна с успешна атака на Мартин Атанасов. При 1:1 Цветан Соколов започна успешна серия за България. Светослав Гоцев хвана Хирш на блок, а топка в аут при атака на Германия направи преднината ни 4:1. С отлична атака на Розалин Пенчев техническото прекъсване дойде при 8:5. Цветан Соколов направи поредна мощна атака за 9:6. Красимир Георгиев и Светослав Гоцев хванаха Хирш на блок за 10:6. Соколов спря Фром с блокада за 11:6. Последва нов успешен блок на Гоцев срещу Фром за 12:6 и топка в аут от вече стресираната немска атака за 13:6. Цветан Соколов затвори петия гейм и мача с атака по блока на Шот, а по този начин България ознаменува заслужения голям обрат срещу Германия.

На България предстоят заключителни три мача от Волейболната лига на нациите в Пловдив. От 28 юни до 30 юни в зала "Колодрума" лъвовете" ще се изправят срещу силните отбори на САЩ, Иран и Сърбия. Пловдив е за първи път домакин на двубои от Лигата на нациите и към двубоите в петък, събота и неделя има голям интерес. Билетите са в продажба на ticketportal.bg, в партньорската мрежа в страната, както и на касата на Дом на културата в Пловдив.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети