Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Страхотната варненска публика не стигна за успех срещу Италия

Спорт

Страхотната варненска публика не стигна за успех срещу Италия

Страхотната варненска публика не стигна за успех срещу Италия - Tribune.bg
Снимка:

България взе гейм, но загуби с 1:3 пред 5000 зрители във Волейболната лига на нациите

България загуби с 1:3 (14:25, 20:25, 25:23, 21:25) от Италия последния мач от турнира от Волейболната лига на нациите при мъжете във Варна, съобщи Българската федерация по волейбол. Страхотната публика, която изпълни зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта, подкрепяше момчетата на Силвано Пранди от първата до последната точка, но не успя да им помогне да вземат повече от гейм срещу актуалния олимпийски вицешампион.

Пранди започна мача с Георги Братоев като разпределител, центровете Теодор Тодоров и Алекс Грозданов, посрещачите Мартин Атанасов и Розалин Пенчев и диагонала Цветан Соколов.

Първото техническо прекъсване в изпълнената с 5000 зрители зала дойде при 8:6 за Италия. Гостите дръпнаха с 11:8 като хванаха Цветан Соколов на блокада. Отборите се оттеглиха на второ техническо прекъсване при 10:16. Нашите така и не успяха да се върнат в гейма, който приключи при 25:14 за италианците, а Николай Пенчев замени брат си Розалин в неговия край.

Българската блокада се активизира на старта на втория гейм, разигра се и Цецо Соколов и след успешна негова атака стигнахме първи до 8-ма точка за първото техническо прекъсване – 8:7. След него италианците записаха три безответни точки, но с ас на Соколов и атака през центъра на Грозданов отново поведохме - 11:10. Второто техническо прекъсване дойде при 16:15 за Италия след атака в аут на Ники Пенчев. Противникът дръпна с 21:18 след лошо посрещната от Пенчев топка, а при 22:18 Пранди смени Братоев с Георги Сеганов. Сервис в аут на Мартин Атанасов сложи край на гейма – 20:25.

Светослав Гоцев смени Теодор Тодоров в началото на третата част. След две добри отигравания на Соколов първото техническо прекъсване настъпи при 8:6 за България. Италианците обърнаха за 10:9 с ас на Олег Антонов. Светльо Гоцев обаче им го върна с директна точка от сервис – 11:10 за нас, а второто техническо прекъсване дойде при 16:15 за Италия. Два отлични сервиса на Гоцев, последвани от добри атаки на Грозданов и Соколов принудиха треньора на Италия Джанлоренцо Бленджини да поиска прекъсване при 19:18 за нас. Геймът продължи точка за точка до 22:22, но нашите стигнаха до два геймбола при 24:22 след успешна атака на Соколов и топка в аут на Италия. Съперникът спаси първия с блокаут по ръцете на Гоцев, но отново той прати мощно топката в полето им на блокада, след като „адзурите“ успяха да спасят нашата атака – 25:23 за България. 100% успеваемост в атака в тази част записа Алекс Грозданов – 5 от 5.

България дръпна с 3:1 в началото на четвъртия гейм след бомба от сервис на Цецо Соколов и топка в мрежата за Италия, но гостите обърнаха за 8:7 при първото техническо прекъсване. Единична блокада на италианския разпределител

Симоне Джианели принуди Пранди да вземе прекъсване при 12:9 за „адзурите“. Атака по блокадата в аут на Симоне Анзани даде нова брейкточка за Италия - 14:10. В игра за България за пръв път в мача влезе Скримов, който все още не е напълно възстановен напълно, а техническото прекъсване настъпи при 16:12 за съперника. Грешка на Соколов даде преднина на Италия от 18:13 и Пранди ползва правото си на второ прекъсване. Атака в аут на Италия ни върна надеждите при 19:22. За съжаление до края на мача не успяхме да притиснем противника и срещата завърши след 25:21 в четвъртия гейм.

Топреализатор в мача стан Цветан Соколов 23 точки (1 ас, 1 блок), а 11 (2 блока) добави Алекс Грозданов. За Италия Гуилио Пиани записа 16, а 12 реализира Давиде Канделаро.

В другия мач от деня Япония записа важна за нас победа над прекия ни конкурент за оставане в лигата Австралия с 3:2 (25:18, 25:27, 23:25, 25:22, 17:15). Така „кенгурата“ продължават да са само с 1 победа. България има три успеха, а от другите ни два съперника за място в турнира Канада е с 4, а Португалия с 2.

От 21 до 23 юни България играе в Бразилия срещу домакините, Русия и Германия. От 28 до 30 юни изключително силната група от турнира в Пловдив, където приемаме Сърбия, САЩ и Иран.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати